Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 218 (6928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Viitori boboci

Peste 3.700 de candidaţi admişi la Universitatea din Suceava, un număr record pentru ultimii cinci ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

3.752 de candidaţi vor fi, de luni, 1 octombrie, boboci ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), aceştia fiind admişi la unul dintre programele de studii de licenţă, masterat sau doctorat ale instituţiei.

Potrivit rectorului interimar al USV, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, este un număr record de candidaţi admişi din ultimii cinci ani, deşi a fost cel mai mic număr de absolvenţi de liceu, care au promovat examenul de bacalaureat din intervalul menţionat.

Pentru studiile de licenţă, cursuri la zi, s-au înscris şi s-au înmatriculat 2.014 candidaţi, iar la licenţă, învăţământ la distanţă, au fost admişi 350 de candidaţi.

Studiile universitare de masterat s-au dovedit, de asemenea, atractive: la finalul concursului de admitere, la cele 36 de programe s-au înmatriculat 1.166 de candidaţi. Acestora li se adaugă alţi 85 de noi doctoranzi înmatriculaţi la programele de doctorat.

137 de candidaţi au fost declaraţi admişiîn cadrul celor zece programe de conversie profesională, cu durată de doi ani, destinate cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar care vor să obţină o diplomă pentru o nouă specializare.

 

Noul an universitar începe luni

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2018-2019 este programată luni, de la ora 8.00, în Auditorium „Joseph Schmidt”.

De la ora 10.00 se vor desfăşura festivităţile pentru fiecare facultate în parte, programul manifestărilor fiind afişat pe pagina web a instituţiei.

Universitatea le pregăteşte studenţilor instituţiei şi o surpriză, aceştia urmând să sărbătorească debutului noului an universitar alături de una dintre cele mai îndrăgite trupe de la momentul actual, The Motans.

Concertul va avea loc luni, 1 octombrie, pe esplanada din faţa corpului A, din strada Universităţii, de la ora 20.00. Trupa Mici va cânta în deschidere. Intrarea este liberă.

De asemenea, pentru studenţii din anul I, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava (ASUS), în colaborare cu USV şi Casa de Cultură a Studenţilor, organizează „Săptămâna bobocului”, proiectul prin care USV vizează să-i familiarizeze pe boboci cu studenţia, cu campusul universitar şi mediul academic.

În intervalul 2-11 octombrie, organizatorii pregătesc activităţi de socializare, concerte, seară de film, o conferinţă pe tema voluntariatului, Treasure hunt, Târgul organizaţiilor, turul universităţii etc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 3.700 de candidaţi admişi la Universitatea din Suceava, un număr record pentru ultimii cinci ani.
 Vizualizări articol: 1692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 3.700 de candidaţi admişi la Universitatea din Suceava, un număr record pentru ultimii cinci ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei