Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 218 (6928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Accident

O autocisternă a plonjat de pe şosea pe calea ferată, unde s-a răsturnat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O autocisternă care transporta clei a fost scăpată de sub control de şofer pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, la Iacobeni, vehiculul greu sărind de pe şosea pe calea ferată, unde s-a răsturnat. Accidentul s-a petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 10.15, şi a dus la paralizarea traficului feroviar spre Ardeal. Spre ghinionul călătorilor din trenul InterRegio 1833 Iaşi-Timişoara Nord, garnitura se afla în apropiere de Iacobeni, astfel că a prins întreaga perioadă de blocaj. Trenul 1833 a fost oprit în Gara Iacobeni la ora 10.38, unde a rămas până la 14.40, când linia a fost eliberată şi s-a reluat circulaţia.

Revenind la accident, la volanul autocisternei se afla un bărbat din Făgăraş. Acesta circula dinspre Câmpulung Moldovenesc şi nu a adaptat viteza în curba la stânga, scăpând colosul de sub control. Autocisterna a trecut peste parapet şi s-a răsturnat violent pe calea ferată.

La faţa locului au intervenit militarii Detaşamentului de pompieri Vatra Dornei, cu două autospeciale şi cu o ambulanţă SMURD.

Până la sosirea pompierilor militari dorneni, şoferul, care era încarcerat, a fost extras din cabină de un pompier militar botoşănean, aflat în timpul liber, care a intervenit primul la faţa locului. 

Bărbatul din Făgăraş a fost transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde a fost diagnosticat cu leziuni uşoare, care nu îi pun viaţa în pericol.

După accident a început mobilizarea pentru găsirea unei soluţii cât mai rapide de ridicare a autocisternei. Din fericire, reţeaua de înaltă tensiune nu a fost afectată, astfel că singura problemă de rezolvat, în vederea reluării traficului feroviar, a fost legată de eliberarea gabaritului de cale ferată. Totuşi, pentru evitarea unui eventual pericol de explozie, a fost necesară şi oprirea alimentării cu energie electrică a liniei de contact.

Primele intervenţii, cu utilaje mai mici, nu au reuşit să îndepărteze autocisterna. S-a găsit în cele din urmă un utilaj mare, care a tras vehiculul greu. Toată operaţiunea s-a întins însă pe durata a ceva mai mult de patru ore.

CFR a anunţat că a intervenit cu personal specializat pentru verificarea componentelor infrastructurii feroviare, a liniei de cale ferată şi repunerea sub tensiune a liniei de contact, astfel încât traficul pe distanţa Iacobeni - Argestru să fie reluat în condiţii de siguranţă. Verdele de reluare a circulaţiei s-a dat la ora 14.40.

Pe lângă trenul IR 1833, care a înregistrat întârzierea record, a fost afectat şi un tren din sens invers, IR 1832 de la Cluj  spre Galaţi, care a staţionat în staţia Argestru de la ora 13.50.

Nu este primul accident de acest gen din acea zonă, cu vehicule grele care sar de pe carosabil, din cauza vitezei neadaptate şi a neatenţiei. Calea ferată se află, în zona Iacobeni, la o diferenţă de nivel de câţiva metri faţă de şosea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O autocisternă a plonjat de pe şosea pe calea ferată, unde s-a răsturnat.
 Vizualizări articol: 3921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O autocisternă a plonjat de pe şosea pe calea ferată, unde s-a răsturnat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei