Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 218 (6928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punct de vedere

Deputatul Ioan Balan, nemulţumit de prestaţia firmelor care operează în domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Energiei, Anton Anton, căruia i-a solicitat mai multe date referitoare la reţelele de energie electrică şi gaze naturale.

Cu mare parte a reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale privatizate, în cele mai dese situaţii preţul vânzării activelor fiind mult mai mic decât valoarea de piaţă, operatorii privaţi aveau obligaţia să realizeze investiţii consistente în reabilitarea şi modernizarea sistemelor de distribuţie învechite.

„Condiţia preţului mai mic a fost legată de această componentă investiţională, care, prin prisma avariilor frecvente înregistrate în toată ţara şi în mod special în Moldova, pare să nu fi fost deloc îndeplinită. De asemenea, o altă trăsătură nefavorabilă o reprezintă intervenţiile punctuale ale operatorilor, atunci când survine o avarie – operatorul cunoaşte că toată secţiunea unei reţele trebuie înlocuită, însă preferă să repare doar 1 metru de cablu sau de conductă, iar peste o săptămână să se raporteze o nouă avarie la o distanţă de doar 1 metru faţă de ultima avarie. În acest sens, a devenit celebru cazul unei străzi din municipiul Suceava, unde se intervine aproape lunar şi se sparge asfaltul proaspăt pus, pentru remedierea unor avarii apărute pe aceeaşi secţiune. De fiecare dată, se înlocuieşte 1 metru de reţea, deşi de atâţia ani se putea înlocui toată secţiunea, care nu măsoară mai mult de 150-200 de metri şi care are nevoie de înlocuire în integralitate”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean a menţionat că operatorii economici se apără şi spun că legislaţia în vigoare nu le permite să înlocuiască întreaga reţea învechită, uzată fizic, dar şi moral, însă aceste justificări nu au darul de a-i mulţumi pe consumatori.

„Solicit o situaţie detaliată a investiţiilor realizate de operatorii economici privaţi la nivelul reţelelor de energie electrică şi gaze naturale din judeţul Suceava (km de reţele privatizate, km sau metri de reţele înlocuite, km de reţele modernizate, valoarea investiţiilor de capital efectuate). Solicit o prezentare a respectării condiţiilor post-privatizare pentru operatorii economici care au preluat reţelele de distribuţie de energie electrică şi gaze naturale de la nivelul Judeţului Suceava. Solicit clarificări pentru modul defectuos de remediere a avariilor, ca în exemplul detaliat mai sus, şi solicit justificări pentru faptul că operatorul nu înlocuieşte întreaga secţiune de reţea avariată, ci doar peticeşte, în condiţiile în care operaţiunile de remediere a avariilor implică întreruperi temporare şi avarierea infrastructurii adiacente: trotuare, covor asfaltic, spaţii verzi. Solicit, de asemenea, clarificări în legătură cu legislaţia specifică, deoarece operatorii se apără spunând că ei ar înlocui secţiuni întregi ale reţelelor, atunci când se înregistrează avarii, însă legislaţia îi împiedică. Vă rog să precizaţi care ar fi acele piedici legale şi de ce ele nu sunt înlăturate, dacă acestea există”, sunt aspectele la care deputatul Ioan Balan aşteaptă răspunsuri de la ministrul Energiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan, nemulţumit de prestaţia firmelor care operează în domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale.
 Vizualizări articol: 1736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan, nemulţumit de prestaţia firmelor care operează în domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei