Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 217 (6927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Comănești

Primar nevoit s-o facă pe-a șeful de post, în condițiile în care postul comunal este mai tot timpul închis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criza de polițiști care se resimte în mai tot județul duce la situații hilare, iar în mediul rural s-a ajuns ca unele posturi comunale să fie mai tot timpul închise. O situație de acest gen este la Comănești, unde din trei polițiști câți erau la începutul anului a mai rămas unul singur. În aceste condiții, postul comunal nu este deschis la programul 8.00-16.00. Cum postul comunal este în clădirea primăriei, oamenii vin la primar și îi cer acestuia explicații cu privire la problemele de natură judiciară. 

Situația a fost semnalată în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava, care a avut loc în această săptămână.

Primarul comunei Comănești, Grigoraș Păstrăv, a solicitat în cadrul ședinței ATOP, la care au participat șefi de poliție, inclusiv inspectorul-șef al IPJ Suceava, comisarul-șef Adrian Buga, scoaterea la concurs a postului de șef de post la Comănești, având în vedere faptul că la postul de poliție din comună există un singur polițist, iar în ultima perioadă de timp s-au produs 3 infracțiuni de furt.

Contactat de reporterii Monitorului de Suceava, primarul ne-a explicat că în acest an șeful de post s-a mutat la o altă structură de poliție, iar un alt polițist a intrat în concediu medical pe o perioadă îndelungată. În aceste condiții, a mai rămas la serviciu un tânăr polițist, proaspăt absolvent de școală de poliție.

Respectivul polițist face parte și din Secția de Poliție Dărmănești, unde este solicitat periodic pentru a face parte din echipaje care asigură permanența pe zonă, inclusiv pe timp de noapte, astfel că nu are cum asigura și programul 8.00-16.00 la postul fix de poliție.

 

S-ar mulțumi ca postul de poliție să fie deschis măcar două zile pe săptămână 

„Oamenii vin la post să sesizeze diferite aspecte, însă găsesc ușa închisă și vin și mă întreabă pe mine unde este șeful de post și să-mi explice ce probleme au și ce vor să reclame. Știm că la poliție este deficit de personal, sunt probleme și la alte posturi comunale din apropiere, unde sunt tot foarte puțini oameni, dar solicităm să se găsească o soluție pentru ca să fie cineva la postul de poliție măcar două zile pe săptămână, timp în care să preia plângerile oamenilor”, a declarat primarul Grigoraș Păstrăv.

Acesta a subliniat că atunci când sunt probleme precum furturi sau alte urgențe, sesizate la 112, la fața locului vine prompt echipajul de serviciu de la Secția Dărmănești. Problema este la oamenii care vor să reclame diferite probleme care nu intră în sfera urgențelor de la 112 și merg la postul de poliție, pentru a sesiza un aspect ori a depune o plângere penală.

Acești oameni sunt îndrumați către sediul Secției Rurale Dărmănești, însă este lesne de înțeles că acesta nu le este nici pe departe la fel de accesibil.  

Comăneștiul are o populație de 2.200 de locuitori și două sate componente, Comănești și Humoreni, ultimul cu o comunitate de romi importantă. În această localitate nu se poate vorbi de o infracționalitate ridicată, peste medie, însă au fost probleme legate de furturi, unele dintre ele comise cu violență, mai ales în perioada 2016-2017. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primar nevoit s-o facă pe-a șeful de post, în condițiile în care postul comunal este mai tot timpul închis.
 Vizualizări articol: 2401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primar nevoit s-o facă pe-a șeful de post, în condițiile în care postul comunal este mai tot timpul închis5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei