Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 210 (6920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Negocieri

Primăria Suceava vrea să cumpere de la TASA clădirile fostului TPS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană este dispusă să cumpere de la TASA activele fostei societăţi de transport public local, TPS, care au ajuns în proprietatea companiei în urma unei executări silite, în 2004.

Negocieri în acest sens se poartă încă de anul trecut, iar în urma acestora s-a ajuns la un preţ considerat rezonabil.

„TPL a trimis o adresă la primărie, prin care ne informează că au negociat cu TASA să cumpere activele pe care aceştia le au la baza unde îşi desfăşoară activitatea.

Ne-au informat de negocieri de anul trecut, au discutat asta în Consiliul de Administraţie, au cerut o ofertă, au negociat-o cu TASA, în final s-a ajuns la suma de 550.000 de euro pentru activele fostului TPS. Ca principiu sunt de acord să continuăm negocierile, în ideea de a face acolo baza de transport pentru zona metropolitană”, a anunţat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că atunci când a ajuns primar, în 2004, a fost pus în faţa faptului împlinit, pentru că suprafaţa betonată a actualului sediu al TPL şi clădirile de acolo au ajuns în proprietatea TASA în urma executării silite a societăţii de transport public local, pentru datorii către bugetul de stat.

„Trebuie să reparăm eroarea care s-a făcut atunci, când nu s-au plătit datoriile la timp şi s-a ajuns la executare silită. Când am ajuns primar era prea târziu să se mai poată face ceva”, a spus Lungu.

Activele fostului TPS au stat la baza unui conflict care durează de aproape 14 ani, între municipalitatea suceveană şi TASA, în acest timp având loc numeroase procese, care nu s-au soldat cu nici un rezultat concret, doar cu timp pierdut şi bani irosiţi.

Tocmai de aceea, la finele anului trecut, după ce s-a schimbat conducerea de la TASA, au fost începute negocierile.

Soluţionarea problemei activelor de la TPL ar da posibilitate municipalităţii să pună în practică un alt proiect, care vizează zona metropolitană.

„Anul trecut, în noiembrie, când Ghidul Solicitantului nu era încă definitivat şi ne făceam iluzii că putem folosi terenul de la TPL ca bază pentru autobuzele electrice, am solicitat o evaluare firmei Romcontrol – 668.878 de euro. Chiar de s-au modificat şi acolo regulile în timpul jocului şi nu s-au mai alocat finanţări pentru zonele metropolitane, continuăm ideea şi anul viitor vom promova nişte proiecte punctuale, cu primăriile Ipoteşti, Moara, atât pe transport, cât şi pentru o piaţă angro mai mare.

Primul proiect de zonă metropolitană va fi pe transport, dar avem nevoie şi de o bază auto”, a adăugat Ion Lungu.

TASA este proprietar pe clădirile şi suprafaţa betonată a actualului sediu al TPL, în vreme ce terenul de sub betoane se află în proprietatea TPL, care l-a primit de la primărie, ca majorare de capital social

Noua bază auto pe care o va face municipalitatea în Burdujeni Sat va fi utilizată doar pentru transportul electric, în baza proiectelor demarate, la Suceava urmând să ajungă 55 de autobuze electrice, majoritatea de capacitate mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să cumpere de la TASA clădirile fostului TPS.
 Vizualizări articol: 1650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava vrea să cumpere de la TASA clădirile fostului TPS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei