Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 210 (6920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Desfășurare de forțe

Pompierii au pus în aplicare un exercițiu privind un accident radiologic în Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pompierii militari suceveni au organizat un amplu exercițiu în domeniul situațiilor de urgență care a avut ca scenariu salvarea victimelor și protejarea mediului înconjurător, ca urmare a producerii unui accident radiologic, în Vama Siret.

Scenariul exerciţiului desfășurat marți, 18 septembrie, a presupus intervenţia în cazul producerii, în Punctul Vamal Siret, a unui accident rutier între un microbuz care transporta persoane și un autotren, care transporta substanțe radioactive.

Conform scenariului, din cauza vitezei mult peste limita admisă și pe fondul nerespectării indicatorului rutier „Cedează trecerea”, microbuzul a intrat în coliziune cu un autotren, în urma accidentului rezultând în total 10 victime.  Autotrenul transporta capsule de iodură de potasiu (Monyiot-131), substanță radioactivă. S-a impus astfel extragerea de urgență a victimelor rezultate din accident, de către echipe specializate, cu costume de protecție contra radioactivității, și efectuarea măsurării nivelului de radiație în proximitatea autotrenului.

Una dintre victime a fost transportată cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență „Sf.Spiridon” din Iași.

În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul autospecialei CBRN (Chimic-Biologic-Radiologic-Nuclear), s-au constatat valori critice ale izotopilor radioactivi, impunându-se decontaminarea victimelor rezultate în urma accidentului și a întregului personal implicat în cadrul operațiunilor de intervenție. De asemenea, din cauza scurgerilor de carburant pe carosabil, s-a inițiat un incendiu la compartimentul rezervor al autotrenului.

Exercițiul a avut ca temă Intervenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Siret, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin, pentru salvarea victimelor și protejarea mediului înconjurător, ca urmare a producerii unui accident radiologic.

Scopurile principale ale acestui exercițiu au fost perfecționarea deprinderilor participanților în organizarea, conducerea și executarea intervenției operative în situația de urgență cauzată de un accident radiologic și verificarea modului de cooperare între Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava și structurile competente, participante la exercițiu, respectiv Instituția Prefectului, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Siret, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, Serviciul de Ambulanță Județean, Direcția de Sănătate Publică, Unitatea Specială de Aviație Iași, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, Sectorul de Trecere a Frontierei Siret, Punctul de Trecere a Frontierei, Biroul Vamal Siret, Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii au pus în aplicare un exercițiu privind un accident radiologic în Vama Siret.
 Vizualizări articol: 1196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pompierii au pus în aplicare un exercițiu privind un accident radiologic în Vama Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei