Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 210 (6920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Venituri diminuate

Lefuri mai mici cu circa 400 de lei pentru infirmierele din școlile speciale din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salarii mai mici pentru infirmierele care lucrează în unitățile de învățământ destinate elevilor cu cerințe speciale, în luna septembrie veniturile acestora fiind diminuate cu aproximativ 400 de lei.

Dacă în perioada martie - iulie 2018, salariul net al unei infirmiere de la o școală specială a fost de circa 1.800 de lei, în luna august 2018 (pentru care salariul a fost primit în septembrie), salariul a fost aproximativ 1.400 de lei.

Președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ (ASI) Suceava, prof. Giani Leonte,a explicat că problemele legate de salarizarea infirmierelor care lucrează în cadrul acestor unități au apărut ca urmare a neacordării sporului pentru condiții speciale de muncă de 15% pentru luna august.

Acesta a apreciat că, la nivelul județului Suceava, sunt afectate circa 70 de infirmiere.

 „În realitate, începând cu luna august, venitul net al infirmierelor nu ține pasul nici măcar cu inflația, scăzând drastic. În noua versiune a programului EduSal, aplicație care calculează salariile în învățământ, nu este prevăzut și sporul de 15% pe care infirmierele trebuie să-l primească. Sunt reacții din mai multe județe și așteptăm o poziție a ministerului de resort și o rezolvare, totodată”. Acesta a transmis situația la nivelul federației centrale, urmând ca aceasta să fie făcută cunoscută la nivelul Ministerului Educației. De asemenea, sindicatul ia în calcul și inițierea unei acțiuni în instanță în cazul în care problema nu va fi remediată.

„Munca în aceste unități este deosebit de solicitantă, lucrul cu elevii și preșcolarii cu nevoi speciale nu este deloc ușoară, mai ales că multe dintre ele ne-au semnalat că fac și multe activități în afara fișei postului. Venitul salarial al fiecărui angajat este important și se răsfrânge asupra calității muncii prestate de către fiecare”, a mai completat Leonte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lefuri mai mici cu circa 400 de lei pentru infirmierele din școlile speciale din județ.
 Vizualizări articol: 1320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lefuri mai mici cu circa 400 de lei pentru infirmierele din școlile speciale din județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei