Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 210 (6920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Concurs

Elevi pasionaţi de inventică şi cercetare din toată ţara au fost premiaţi la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi din toată ţara şi-au prezentat propriile proiecte de inventică şi cercetare în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Concursului Naţional de Ştiinţă şi Inginerie pentru Elevi „RoSEF”.

Competiţia a fost găzduită de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), în total fiind înscrise circa 50 de lucrări de ştiinţă interesante.

Nouă proiecte au fost răsplătite cu premiul I, iar cele mai bune dintre acestea vor reprezenta România în cadrul unor concursuri internaţionale din SUA, Olanda, Irlanda sau Emiratele Arabe Unite.

Cinci echipaje din Bucureşti şi-au adjudecat locul I, un echipaj este din Sibiu, unul este din Vaslui, unul din Carei şi unul din Siret.

Iuliana Paula Huţanu, de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, a obţinut cel mai bun rezultat al judeţului cu proiectul "Acţiunea prednisonului, a clorurii de sodiu şi a microundelor asupra organismelor vii", la categoria de vârstă 12-15 ani, secţiunea Ştiinţe.

Cu premiul al II-lea, din judeţul Suceava, au mai fost recompensate proiectele: „CEBOX – sistem de răcire a procesorului unui calculator” al elevilor Mihai Hulubeac şi Adrian Piniuc Vasiliu Jr., de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava (12-15 ani, Ştiinţe aplicate); „Minipoliextruder”, semnat de Mihai Sebastian Gabor,Gabriel Ungureanu şiOana Marina Macsim, de la Colegiul Naţional ”Nicu Gane” Fălticeni (16-19 ani, Ştiinţe aplicate); „Doctorul Green al apelor uzate” al lui Teodor Nichifor şi Albert Reguş, de la Liceul Teoretic Filadelfia (16-19 ani, Ştiinţe).

Premiul al III-lea au primit elevii Ioana Ruxandra Greculeac şi Tudor Petracovici, de la Colegiul „Petru Rareş” Suceava, pentru lucrarea „Ochelarii fericirii” (16-19 ani, Ştiinţe aplicate); Traian Pădureţ, cu proiectul „Sistem automat de stocare folosind detecţia de nonculari”, de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava (16-19 ani, Ştiinţe aplicate); Luca Theodor Doroftei şi Şerban David, de la Liceul Teoretic Filadelfia, cu lucrarea „Dispozitive eco utile în studiul fizicii” (12-15 ani, Ştiinţe).

Din juriu au făcut parte jurnalişti de ştiinţă, cercetători, inventatori, preşedintele fiind jurnalistul şi scriitorul Alexandru Mironov, Doctor Honoris Causa al Universităţii sucevene.

Concursul Naţional de Ştiinţă şi Inginerie pentru Elevi „RoSEF” a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea din Suceava, Societatea Ştiinţifică Cygnus – Centrul UNESCO, MILSET România, cu sprijinul Revistei Ştiinţă şi Tehnică şi al Federaţiei Române a Cluburilor şi Centrelor UNESCO.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi pasionaţi de inventică şi cercetare din toată ţara au fost premiaţi la Suceava.
 Vizualizări articol: 1392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi pasionaţi de inventică şi cercetare din toată ţara au fost premiaţi la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei