Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 208 (6918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În 2019

Suceava va fi gazda Olimpiadei Naţionale de Informatică pentru liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava va fi gazdă, în acest an şcolar, a Olimpiadei Naţionale de Informatică, secţiunea liceu, competiţia urmând să se desfăşoare în primăvara lui 2019, în perioada 29 aprilie - 3 mai.

Inspectoratul Școlar Judeţean (IȘJ) Suceava, alături de partenerii săi, printre care şi Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, va stabili coordonatele evenimentului.

La etapa naţională a Olimpiadei de Informatică pentru liceu, cele două probe practice, de testare a cunoştinţelor, se desfăşoară pe parcursul a două zile, în laboratoarele din centrele de concurs.

Participarea la Olimpiada de Informatică este individuală, ediţia din 2018, de la Constanţa, din perioada 28 martie - 2 aprilie, reunind peste 450 de elevi, cadre didactice şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale. Începând cu anul şcolar 2018-2019, competiţiile şcolare se vor desfăşura în baza unei noi metodologii-cadru aprobată de Ministerul Educaţiei.

Potrivit documentului, organizatorii olimpiadelor naţionale trebuie să stabilească, dacă este posibil, ca acestea săse desfăşoare „în universităţile de stat din România, pentru ca olimpicii să ia contact cu facilităţile de nivel european oferite de universităţile româneşti”.

Potrivit metodologiei, numărul participanţilor la etapa naţională este de 90 elevi/an de studiu pentru olimpiadele de la disciplinele matematică, informatică, fizică, chimie, biologie.

 

Rezultate din acest an

Suceava a mai găzduit acest concurs în 1996. În 2018, concursul  s-a desfăşurat la Constanţa, în 2017 la Braşov, în 2016 liceenii şi-au dat întâlnire la Craiova, iar în 2015 competiţia a fost găzduită de Târgovişte.

Pentru etapa naţională a Olimpiadei de Informatică, subiectele sunt elaborate de grupul de lucru al Comisiei centrale a olimpiadei.

Ministerul de resort acordă încredere Inspectoratului Şcolar Suceava prin atribuirea organizării acestei olimpiade, importante fiind şi rezultatele bifate de-a lungul timpului de lotul judeţean în acest concurs.

În 2018, competitorii din judeţ s-au întors acasă cu o medalie de argint şi şase de bronz, distincţii adjudecate în urma rezultatelor obţinute la cele două probe de concurs.

David Corneliu Turturean, de la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava, a obţinut Medalie de argint.

Cu Medalie de bronz au fost răsplătiţi următorii: Timotei Eduard Pauliuc - Liceul Teoretic Filadelfia Suceava; Daniel Todaşcă - Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava; Cătălin Ioan Stanciu - Colegiul „Petru Rareş” Suceava; Ioan Alexandru Ţifui - Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava; Iulian Țigănescu  - Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi; Cosmin Petru Săhlean - Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava va fi gazda Olimpiadei Naţionale de Informatică pentru liceu.
 Vizualizări articol: 2465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceava va fi gazda Olimpiadei Naţionale de Informatică pentru liceu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei