Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 208 (6918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Hai la olimpiadă”

Elevii cu rezultate la informatică, aşteptaţi la centrele de excelenţă organizate în colaborare cu eMAG

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni pasionaţi de informatică au ocazia să aprofundeze această disciplină în cadrul centrelor gratuite de pregătire, finanţate de eMAG, cel mai mare magazin online din România.

Înscrierile se desfăşoară până la data de 23 septembrie, pe 29 septembrie se vor susţine testările şi se vor organiza grupele, cursurile centrelor urmând să debuteze pe 1 octombrie.

Cei interesaţi se pot înscrie în program la http://hailaolimpiada.ro/inscriere/.

Programul susţinut de eMAG vizează să ofere accesul la o pregătire superioară tuturor copiilor care au potenţial şi chemare pentru informatică şi, totodată, să îi motiveze şi să-i pună în valoare pe profesorii care fac eforturi pentru a-i duce pe copii la nivelul maxim posibil de performanţă.

Centrele de excelenţă în informatică din Suceava se află la cel de-al treilea an de funcţionare, coordonatoarea programului, la nivel de judeţ, fiind prof. Mihaela Corina Ildegez, de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava.

În anul şcolar trecut, activitatea centrului de pregătire pentru performanţă în informatică s-a desfăşurat săptămânal, în şedinţe de pregătire cu durată de 2 ore. „Iniţial s-au înscris la cursuri 265 de elevi de liceu şi gimnaziu, finalizând însă cursurile 125 de elevi de la unităţile de învăţământ din Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei. Cursurile de pregătire au fost susţinute de 17 profesori de informatică. Gradul de satisfacţie al elevilor înscrişi la curs este mare, aceştia fiind foarte mulţumiţi de informaţiile primite la cursuri”, a arătat prof. Ildegez.

Totodată, aceasta a subliniat că o parte dintre cursanţi au avut rezultate remarcabile la Olimpiada naţională de matematică (şase calificări la gimnaziu şi şapte la liceu), la Concursul Centrul de pregătire pentru performanţă din Suceava, ediţia XVI, etc.

 

31 de centre în ţară

La nivel naţional, programul „Hai la Olimpiadă!”, iniţiat de Fundaţia eMAG şi sprijinit de BCR, a ajuns în al 6-lea an şi are o reţea de centre gratuite de pregătire la matematică, informatică şi fizică în diferite oraşe din ţară.

În anul şcolar trecut, 31 de centre de pregătire au fost implementate de eMAG în 16 oraşe din ţară, în care s-au pregătit 4.500 de copii, cu cei mai buni profesori de matematică, fizică şi informatică.

„<Hai la Olimpiadă!> îşi propune să ofere acces la o pregătire superioară tuturor copiilor care au potenţial şi chemare pentru aceste materii. Cu ajutorul profesorilor valoroşi care încă există în sistemul educaţional românesc creăm premisele pentru creşterea nivelului general de educaţie. Oportunităţile de învăţare din cadrul centrelor includ pregătire individuală şi de grup, sesiuni speciale şi proiecte internaţionale. Sunt implicaţi în proces profesori talentaţi şi studenţi care au avut rezultate remarcabile la concursurile naţionale, formând astfel echipe în care experienţele individuale lucrează în beneficiul noii generaţii de olimpici", au transmis iniţiatorii proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii cu rezultate la informatică, aşteptaţi la centrele de excelenţă organizate în colaborare cu eMAG.
 Vizualizări articol: 1631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii cu rezultate la informatică, aşteptaţi la centrele de excelenţă organizate în colaborare cu eMAG0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei