Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 206 (6916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agenția de Protecție a Mediului

Ziua Internaţională pentru Protecţia Stratului de Ozon – 16 Septembrie 2018

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Calendarul evenimentelor ecologice ziua de 16 septembrie este Ziua Internaţională pentru Protecţia Stratului de Ozon, zi în care a fost adoptat Protocolul de la Montreal privind substanțele care epuizează stratul de ozon - 16 septembrie 1987.

Stratul de ozon este un scut fragil de gaz care protejează Pământul de acțiunea dăunătoare a radiațiilor ultraviolete. Acesta absoarbe cea mai mare parte a acestor radiații (97-99% din ultraviolete), care altfel ar deteriora formele de viață de pe Pământ.

„Diminuarea stratului de ozon duce la scăderea eficacităţii sistemului imunitar, apariţia infecţiilor, a cancerului de piele, a cataractelor şi a orbirii, arsuri grave în zonele expuse la soare, necrozarea frunzelor la plante, distrugerea vieţii marine, a planctonului, degradarea unui număr important de materiale plastice utilizate în construcţii, vopsele etc. Agenția pentru Protecția Mediului Suceava adresează un apel tuturor specialiştilor, factorilor de decizie, politicienilor, cadrelor didactice, studenţilor, elevilor, jurnaliştilor, cât şi întregii populaţii să continue eforturile şi să colaboreze pentru aplicarea măsurilor de prevenire şi stopare a degradării stratului de ozon. Aveți grijă ca prin activitatea dumneavoastră să acționați pentru a minimiza impactul negativ asupra stratului de ozon!”, a declarat directorul executiv al Agenției de Protecție a Mediului Suceava, Vasile Oșean.

Protocolul de la Montreal cu privire la substanţele care distrug stratul de ozon a fost elaborat sub conducerea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediul Înconjurător, adoptat la data de 16 septembrie 1987 și care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 1989. Protocolul obligă părțile semnatare să elimine progresiv substanțele care diminuează stratul de ozon, conform unui calendar prestabilit. Un număr de 196 de state au ratificat Protocolul de la Montreal, care este un model de acord multilateral în domeniul protecției mediului.

Controlul tot mai strict al substanţelor care epuizează stratul de ozon, în cei 31 de ani scurşi de la adoptarea Protocolului de la Montreal, nu numai că a condus la protejarea stratului de ozon pentru generaţia actuală şi cele viitoare, dar a contribuit şi la eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Internaţională pentru Protecţia Stratului de Ozon – 16 Septembrie 2018.
 Vizualizări articol: 1662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Internaţională pentru Protecţia Stratului de Ozon – 16 Septembrie 20180.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei