Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 205 (6915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O dată la cinci ani

Universitatea din Suceava se pregătește de o nouă evaluare ARACIS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La cinci ani de la ultima evaluare a ARACIS (Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior din România), Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) se pregătește să intre din nou sub lupa inspectorilor agenției.

Ultima evaluare a instituţiei de învăţământ a avut loc în anul 2013, iar în urma inspecţiilor efectuate, USV a fost evaluată cu „Grad de Încredere ridicat”, acesta fiind cel mai înalt calificativ ce poate fi acordat unei universități din sistemul național de învățământ. A fost a doua evaluare consecutivă, finalizată cu calificativul maxim, după cea din 2008.

Legea Educației Naționale prevede ca universitățile româneşti să fie evaluate în mod periodic, o dată la cinci ani, în vederea stabilirii standardelor de calitate.

Ca finalitate, aceste proceduri au menirea de a crește performanțele procesului didactic și de a realiza pregătirea viitorilor specialiști în concordanță cu cerințele pieței.

Acreditarea unităţilor de învăţământ superior din România se realizează de către ARACIS, începând din anul 2007, universitățile putând primi următoarele calificative: „Grad de încredere ridicat”, „Grad de încredere”, „Grad de încredere limitat” şi „Lipsă de încredere”.

USV a aprobat demararea procedurilor de evaluare externă a calității, o cerere în acest sens urmând să fie depusă la ARACIS.

Prorectorul USV, prof. univ. Mircea A. Diaconu, responsabil deactivitatea didactică şi asigurarea calităţii, a arărat că indicatorii care sunt urmăriți de ARACIS vizează capacitatea instituțională, eficacitatea educațională și managementul calității.

Mai exact, comisia ARACIS va avea în vedere aspecte precum activitatea didactică și de cercetare desfăşurate la USV, baza materială, programele de studii, regulamentele în vigoare, evoluţia numărului de studenţi, serviciile oferite studenţilor şi procentul de absolvire, aspecte financiare etc.

Totodată, echipa de evaluatori va avea întâlniri cu reprezentanţi ai conducerii universităţii şi ai facultăţilor, cu studenţi şi cadre didactice, cu angajatorii din Suceava, cu absolvenţi ai instituţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava se pregătește de o nouă evaluare ARACIS.
 Vizualizări articol: 1216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea din Suceava se pregătește de o nouă evaluare ARACIS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei