Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 203 (6913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Implicare

Elevii își pot reprezenta colegii în Consiliul de Administrație al școlii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu toate problemele și neajunsurile sale, sistemul de învățământ românesc are nevoie de implicarea activă a elevilor, principalii beneficiari ai educației.

Prin urmare, Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Suceava anunță că, odată cu începerea anului școlar, elevii care au împlinit 18 ani intră în cursa pentru ocuparea funcției de reprezentant al elevilor în Consiliul de Administrație.

 Prezența unui elev în Consiliul de Administrație este foarte importantă.  Prin dreptul de vot pe care elevii îl dețin, pot influența decizii ce privesc aspecte importante precum: regulamentul de organizare și funcționare, bugetul, curricullum-ul la decizia școlii (opționalele), planul de investiții, orarul cursurilor ș.a.m.d. Mai mult, aceștia pot aduce pe ordinea de zi în cadrul oricărei ședințe puncte relevante, referitoare la problemele cu care se confruntă colegii lor.

„Dacă ai 18 ani, te invităm chiar pe tine să aplici pentru acest post, încurajându-te să militezi pentru respectarea drepturilor colegilor tăi. Urmărește calendarul alegerilor, pregătește-ți scrisoarea de intenție și candidează ca elev reprezentant în Consiliul de Administrație, devenind cel care apără, susține și promovează nevoile și interesele elevilor în forumul decizional al școlii!”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Suceava.

Reprezentantul elevilor în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar are mandat de un an școlar.

Potrivit calendarului alegerilor, pe 11 și 12 se depun dosarele de candidatură, pe 13 septembrie vor fi validate acestea, iar pe 14 și 17 se va desfășura campania electorală. În intervalul 18 - 21 septembrie se vor desfășura alegerile. 

Metodologia de alegeri a elevului reprezentant în Consiliul de Administrație al școlii poate fi accesat la https://bit.ly/2N2qXV5.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii își pot reprezenta colegii în Consiliul de Administrație al școlii.
 Vizualizări articol: 1078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii își pot reprezenta colegii în Consiliul de Administrație al școlii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei