Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 203 (6913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Consiliul Județean Suceava a început procedurile pentru înființarea parcului industrial la Centrul Economic Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administrația județeană suceveană a început procedurile pentru înființarea unui parc industrial la Centrul Economic Bucovina, în apropierea Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare”.

În acest sens, Consiliul Județean Suceava va aloca o sumă de 25.000 de lei, fără TVA și a publicat anunțul de achiziție directă pentru realizarea studiului de fezabilitate privind construirea unui parc industrial pe amplasamentul și în vecinătatea Centrului Economic Bucovina. Potrivit anunțului publicat de CJ Suceava, prin înființarea acestui parc industrial se urmărește creșterea atractivității regiunii ca locație pentru investiții în activități economice, crearea de noi locuri de muncă sau atragerea investițiilor autohtone și străine. În cadrul parcului se vor putea dezvolta activități precum industrie prelucrătoare, cu concentrare pe diverse industrii de vârf, bioeconomie, afaceri în care să predomine activitățile financiar – bancare, de consultanță, proiectare, dezvoltare, cercetare, precum și administrarea afacerilor, distribuție, în care predomină activități de depozitare mărfuri și logistică, servicii și servicii conexe, cum ar fi furnizarea de utilități, curățenie și pază, servicii comerciale și de alimentație publică, activități hoteliere, evidență contabilă, asistență în afaceri sau asigurări.

De precizat că potrivit prevederilor legale, privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale, studiul de fezabilitate face parte din documentația care urmează să se depună la Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice în vederea acordării titlului de parc industrial. Reamintim că în luna martie a.c., Consiliul Judeţean Suceava a aprobat o hotărâre pentru iniţierea demersurilor de construire a parcului industrial ”Bucovina 1”. La vremea respectivă, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că urmează să fie demarate procedurile pentru realizarea unui studiu de fezabilitate, înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni pentru administrarea parcului, stabilirea modului de atribuire pentru administrarea parcului, stabilirea regulamentului de funcţionare, procedura de selecţie a firmelor care urmează să-și desfășoare activitatea în această locaţie, dar și depunerea documentaţiei pentru acordarea denumirii de parc industrial.

Amplasamentul propus pentru acest parc are o suprafață totală compactă de 140.295 de metri pătrați. În cadrul actualului Centru Economic Bucovina există un pavilion expozițional, un incubator de afaceri, opt hale industriale, precum și o parcare de circa 13.700 de metri pătrați. Centrul economic dispune de un drum de acces, iluminat exterior, un post de alimentare cu energie electrică, rețele de alimentare cu apă, de gaz, ape pluviale și de încălzire, precum și rețea de telefonie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Județean Suceava a început procedurile pentru înființarea parcului industrial la Centrul Economic Bucovina.
 Vizualizări articol: 1525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consiliul Județean Suceava a început procedurile pentru înființarea parcului industrial la Centrul Economic Bucovina1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei