Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 199 (6909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Cercetări pentru cinci infracţiuni, în cazul poliţistului lovit cu bolovanul în cap, prin geamul maşinii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au început urmărirea penală pentru nu mai puţin de cinci infracţiuni, în cazul unei agresiuni grave comise asupra unui poliţist, care a fost lovit în cap cu un bolovan, prin geamul autospecialei de poliţie. Fapta s-a petrecut la finele lunii iulie, la Pătrăuţi. Totuşi, ancheta pare a fi făcut paşi foarte puţini, în condiţiile în care autorul bănuit de comiterea faptei nu a fost încă pus sub acuzare.

 

Totul a plecat de la o urmărire în trafic după un şofer fără permis

În seara zilei de 25 iulie, un echipaj de poliţie a fost solicitat să intervină la un scandal în cartierul de romi Moldoveni din Pătrăuţi.

Pe drum, la Pătrăuţi, poliţiştii s-au intersectat cu un BMW înmatriculat în Marea Britanie, la volanul căruia l-au recunoscut pe un localnic în vârstă de 22 de ani, despre care ştiau că nu are permis de conducere, dar care a mai fost depistat în trafic la volanul acelei maşini.

Când a văzut maşina de poliţie, suspectul a abandonat BMW-ul şi a luat-o la fugă pe jos, pe un drum neclasificat.

Poliţiştii au încercat să fugă după suspect, mai întâi pe jos, după care s-au întors la maşina de serviciu şi au plecat în căutarea lui.

La scurt timp, din întuneric a fost aruncat un bolovan spre geamul portierei stânga faţă a autospecialei. Bolovanul a spart geamul şi l-a lovit la cap pe poliţistul de la volan, agentul-şef adjunct Dan Cătălin, şeful Postului de Poliţie Comăneşti.

 

Un bolovan de aproape un kilogram l-a lovit în cap pe poliţist

Atacul a fost dat cu un bolovan în toată regula, care cântăreşte 930 de grame. Aşa se explică şi violenţa atacului: bolovanul a trecut prin geamul maşinii Dacia Logan şi l-a lovit serios pe poliţist. Conform certificatului medico-legal, acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral şi o contuzie cu tumefacţie echimotică, leziune ce s-a putut produce prin lovire cu corp contondent (posibil piatră aruncată), leziuni care au necesitat, au stabilit medicii, 6-8 zile de îngrijiri medicale.

Ancheta a început cu stângul din cauză că poliţiştii nu au reuşit să îl prindă pe cel care a aruncat cu bolovanul, fapt care face dificilă probarea activităţii infracţionale.

 

În maşină erau doi poliţişti şi doi elevi poliţişti

Procurorii ne-au transmis că au dispus mai întâi începerea urmăririi penale pentru infracţiunea de distrugere, constând în aceea că „un bărbat urmărit de organele de poliţie a aruncat cu o piatră spre autospeciala MAI, rezultând spargerea geamului lateral stânga faţăa autovehiculului şi a sticlei protectoare a cadranului de bord”. Ulterior, cercetările s-au extins şi pentru două infracţiuni de ultraj şi două de ameninţare. Asta pentru că în maşina de poliţie erau doi lucrători de la Secţia Rurală Dărmăneşti, dar şi doi elevi ai Școlii de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.

 „Cauza a fost preluată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, iar cercetările continuă cu privire la aceste infracţiuni, urmând ca din probatoriul administrat să se stabilească identitatea autorului faptelor şi dacă acesta răspunde penal conform legii”, ne-au transmis procurorii.

Se pare că tânărul de 22 de ani care a fost urmărit în trafic ar avea discernământ limitat, astfel că punerea acestuia sub acuzare este mai dificilă şi necesită o expertizare psihiatrică.

Procurorii transmit că infracţiunile de ultraj perturbă grav ordinea socială şi creează o stare de nelinişte şi insecuritate, motiv pentru care în astfel de cazuri se reacţionează ferm. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetări pentru cinci infracţiuni, în cazul poliţistului lovit cu bolovanul în cap, prin geamul maşinii.
 Vizualizări articol: 1568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetări pentru cinci infracţiuni, în cazul poliţistului lovit cu bolovanul în cap, prin geamul maşinii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei