Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 194 (6904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noutăți

Schimbări în calendarul examenului de bacalaureat de anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației a aprobat calendarul examenului de bacalaureat 2019, iar potrivit documentului, probele scrise se vor desfăşura în iulie, mai târziu decât erau obişnuiți elevii, în timp ce probele de competențe au fost mutate în luna iunie.

Mai exact, varianta aprobată este următoarea: proba scrisă la Limba şi literatura română - 1 iulie 2019, Limba si literatura maternă - 2 iulie 2019,Matematică şi Istorie - 3 iulie 2019, proba la alegere - 4 iulie 2019.

Pe 8 iulie vor fi anunțate rezultatele (până la ora 12:00), iar până pe 12 iulie vor fi rezolvare contestațiile.

Rezultatele finale urmează să fie publicate pe 13 iulie.

Totodată, probele de evaluare a competențelor sunt programate pentru perioada 3 - 13 iunie, în condițiile în care în acest an şcolar competențele au fost evaluate în luna februarie.

Calendarul examenului de bacalaureat 2019 a fost aprobat vineri, 31 august. O parte dintre elevi critică, însă, planificarea examenelor.

Reprezentanți ai asociațiilor de elevi susțin că acest calendar i-ar dezavantaja, existând posibilitatea chiar să le scadă performanţele.

 

Ce spun elevii

Reprezentanții mai multor asociații de elevi au participat la şedința Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Educației Naționale, pe ordinea de zi aflându-se ordinele de ministru pentru desfăşurarea examenului de bacalaureat şi a evaluării naționale, alături de calendarele aferente acestora.

„Constatăm cu dezamăgire faptul că în forma de calendar propusă de reprezentanții Ministerul Educației probele scrise ale bacalaureatului se vor desfăşura în perioada 1 - 4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 13 iulie. Atragem atenția asupra faptului că temperaturile în această perioadă sunt foarte ridicate, desfăşurarea examenului în astfel de condiții fiind dificilă pentru elevi, rezultatele lor putând fi afectate major. Problema se intensifică în condițiile în care în majoritatea unităților de învățământ sălile de clasă nu sunt dotate cu aer condiționat, cu precădere în mediul rural, unde şcolile nu dispun de fondurile necesare asigurării unor condiții decente. Din păcate, această problemă persistă de ani buni, elevii atrăgând atenția în nenumărate rânduri reprezentanților ministerului, în vederea rezolvării acestei probleme, însă fără succes”, explică reprezentanții elevilor.

Asociația de elevi implicată a propus desfăşurarea bacalaureatului în perioada 24 - 28 iunie, însă refuzul ministerului a fost determinat de suprapunerea bacalaureatului cu evaluarea națională, în condițiile în care aceasta urmează a se desfăşura între 18 şi 21 iunie.

„Solicităm public reprezentanților Ministerului Educației Naționale să nu lase elevii să cadă victimele incapacității organizatorice şi ale deciziilor impulsive, dat fiind faptul că viitorul lor depinde de aceste examene”, au mai spus reprezentanţii elevilor.

Potrivit calendarului anului şcolar 2018 - 2019, elevii de-a VIII-a termină cursurile pe 7 iunie 2019, iar elevii de clasa a XII-a vor finaliza cursurile pe 31 mai 2019.

Cursurile noului an şcolar debutează luni, 10 septembrie 2018, iar prima vacanță este programată în perioada 22 decembrie 2018 - 13 ianuarie.

Copiii de grădiniță şi cei din clasele primare mai au o vacanță până la finele anului, în intervalul 27 octombrie - 4 noiembrie 2019.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimbări în calendarul examenului de bacalaureat de anul viitor.
 Vizualizări articol: 2064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Schimbări în calendarul examenului de bacalaureat de anul viitor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei