Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 194 (6904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dialog peste Prut

Elevi și profesori basarabeni, în tabăra internațională de la Dolhasca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aflată în acest an la a cincea ediție, Tabăra Internațională ”Dialog peste Prut” a găzduit la Dolhasca elevi și profesori de la Școala Gimnazială Isacova, din Raionul Orhei al Republicii Moldova. Organizată în acest an în perioada 20-26 august, în ”Anul omagial al unității de credință și de neam și anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918” și având binecuvântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, tabăra a fost organizată de Societatea de caritate ”Mila Creștină” Dolhasca, Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” din localitate și Parohia ”Învierea Domnului”.

Tabăra a găzduit 12 elevi ai școlii din Isacova, împreună cu doi profesori și primarul Gheorghe Goldin al localității basarabene. Invitații au fost cazați în cadrul Așezământului ”Mila Creștină” din Dolhasca, administrat de părintele Gheorghe Saftiuc, în timp ce copiii care sălășluiesc în acest așezământ au plecat în tabere organizate la Mănăstirea Putna și la Bisoca, în județul Buzău.

Venind în sprijinul copiilor și profesorilor veniți în tabără, administratorii taberei de la Dolhasca au organizat un program bine structurat, prin intermediul căruia basarabenii să poată vizita cât mai multe obiective din zona de nord a Moldovei și din Bucovina. Astfel, în cele 6 zile de deplasări în excursii prin întreaga zonă, copiii au vizitat Mănăstirea Probota și Mănăstirea Cămârzani și au continuat a doua zi cu zona mănăstirilor din Neamț, Casa Memorială "Ion Creangă" și Cetatea Neamțului. Deplasările au continuat în a treia zi la Suceava, unde oaspeţii au vizitat muzeele, Mănăstirea Dragomirna și Mănăstirea Sf. Ioan și au primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Pimen, care le-a dăruit copiilor câte o carte despre poetul Mihai Eminescu. Oaspeții din Republica Moldova au vizitat în următoarele zile mai multe mănăstiri din județul Botoșani și reședința județului, fiind prezenți pentru câteva ore la Casa Memorială "Mihai Eminescu" de la Ipotești, după care o zi au poposit la mănăstirile din Bucovina, incluzând o vizită la Putna, Voroneț, Humor, Sucevița și Mănăstirea Marginea, precum şi Mănăstirea Buciumeni de la Fălticeni. O ultimă deplasare a copiilor și profesorilor din Moldova a fost făcută în zona Mănăstirilor Râșca și Slatina, la Casa Memorială "Nicolae Labiș" de la Mălini. După participarea duminică la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica Învierea Domnului din Dolhasca, în cadrul unui spectacol dat de copiii din Isacova și Dolhasca, au fost oferite diplome de merit participanților la tabără. Această tabără a fost cea de a doua în care au fost invitați copii din zona Raionului Orhei din Republica Moldova, care s-au bucurat de o frumoasă vacanță oferită de organizatorii taberei din Dolhasca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi și profesori basarabeni, în tabăra internațională de la Dolhasca.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elevi și profesori basarabeni, în tabăra internațională de la Dolhasca5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei