Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 194 (6904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Facilitate

Criteriile pentru repartizarea locuințelor ANL de la Metro, aprobate în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii sub 35 de ani care locuiesc în municipiul Suceava ori în localitățile limitrofe situate la maxim 10 km de reședința de județ care nu dețin și nici nu au deținut în proprietate vreo locuință şi nici nu au în chirie apartament/garsonieră de la stat ori de la primărie au dreptul să beneficieze de locuințe ANL.

80 de apartamente ANL noi, construite pe terenul din spatele magazinului Metro, în Obcini, vor fi date în folosință la final de septembrie, ori cel târziu în noiembrie, ultimele lucrări, de racordare a lor la rețelele de utilități, urmând să fie finalizate până la jumătatea lunii.

„În total avem depuse 517 solicitări de acordare de locuințe ANL, dar la repartizare vor fi luate în calcul doar dosarele actualizate, la care va fi calculat punctajul, pentru stabilirea priorităților”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Tocmai de aceea, în ședința de Consiliu Local de joi a fost discutat un proiect de hotărâre privind „adoptarea criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii”.

Pe lângă condițiile enumerate mai sus, sunt multe altele, precum obligativitatea ca titularul cererii de locuință să își desfășoare activitatea în municipiul Suceava ori în localitățile limitrofe situate la maxim 10 km distanță și să facă dovada că are domiciliu stabil în Suceava de cel puțin un an de zile.

Printre criteriile de ierarhizare stabilite prin punctaj, se ține cont de situația locativă actuală (chiriașii primind punctaj maxim – 10 puncte), suprafața locuibilă, starea civilă (cei căsătoriți au prioritate), numărul de persoane în întreținere, starea de sănătate, nivelul de studii și/sau pregătire profesională (unde punctajul minim este de 5, iar cel maxim de 15).

Vechimea cererii solicitantului are mare importanță, pentru că cele abia depuse au doar un punct, între 1 și 2 ani – 3 puncte, între 2 și 3 ani – 6 puncte, între 3 și 4 ani – 9 puncte, iar pentru fiecare an peste 4 ani vechime, se adaugă câte 4 puncte.

Pentru a veni în sprijinul celor cu situații sociale și locative deosebite, tinerii care provin din case de ocrotire socială primesc 15 puncte, tinerii care au adoptat copii – 10 puncte, iar cei evacuați din case naționalizate – 5 puncte.

Venitul mediu net lunar pe membru de familie contează, în cazul celor la care este mai mic decât salariu minim pe economie acordându-se 15 puncte, în vreme ce pentru solicitanții care au între salariul minim și cel mediu net pe economie se acordă 10 puncte.

Lista de priorități se actualizează ori de câte ori este cazul, pe parcursul întregului an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criteriile pentru repartizarea locuințelor ANL de la Metro, aprobate în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 2332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Criteriile pentru repartizarea locuințelor ANL de la Metro, aprobate în Consiliul Local Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei