Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 192 (6902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sustenabilitate

Obiective ambiţioase în noua politică de protecţie a mediului asumată de Schweighofer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Holzindustrie Schweighofer, una dintre companiile lider din industria de prelucrare a lemnului din Europa, a implementat o nouă politică de protecţie a mediului.

„Prin lansarea acestui nou ghid intern, compania îşi ia angajamentul să urmărească obiective ambiţioase de gestionare a mediului. Respectul pentru mediu, unul dintre principiile fundamentale ale companiei, ar trebui astfel consolidat în continuare ca un aspect integral al activităţii noastre economice”, spun reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer, care are două importante unităţi de producţie în judeţul Suceava, la Rădăuţi şi Siret.

Politica de protecţie a mediului revizuită a Holzindustrie Schweighofer cuprinde următoarele:

  • obiectivul de a cumpăra doar material lemnos certificat până în 2025 şi raportarea publică a progreselor înregistrate anual (politica de aprovizionare); la momentul actual, cota de achiziţie a materialului lemnos certificat variază de la fabrică la fabrică între 40 şi 50%;
  • respectarea în totalitate a cerinţelor de mediu naţionale şi internaţionale, având ca ţel depăşirea acestora, ţintind astfel un nivel mai ridicat de protecţie a mediului;
  • aport la protejarea biodiversităţii şi angajamentul activ în acţiuni de reîmpădurire;
  • ţintirea unei reduceri cu 30% a consumului de energie electrică şi termică până în 2025;
  • ţintirea unei reduceri cu 25% a emisiilor de CO2 până în 2025;
  • minimizarea volumului de deşeuri generate de activităţile desfăşurate;
  • maximizarea reutilizării deşeurilor;
  • asigurarea că fiecare tip de deşeu este tratat şi eliminat în cel mai ecologic mod cu putinţă;
  • intensificarea dialogului cu părţile interesate şi cu angajaţii, pentru a fi asigurate şi atinse obiectivele şi ţelurile de mediu, printr-o îmbunătăţire continuă.

 

Ţeluri ambiţioase pentru protecţia climei şi eficienţă energetică

,Am decis să ne stabilim obiective foarte ambiţioase, în special în ceea ce priveşte protecţia climei şi eficienţa energetică, deoarece fabricile noastre sunt deja echipate cu tehnologie de ultimă generaţie. Prin urmare, noua politică de protecţie a mediului ar trebui să aibă un efect pozitiv asupra angajaţilor, pentru ca aceştia să acţioneze în conformitate cu ţelurile pe care ni le-am stabilit. Pe lângă măsurile care pot fi implementate relativ rapid - cum ar fi utilizarea becurilor cu LED sau folosirea stivuitoarelor electrice pe termen mediu şi lung – ne vom concentra şi pe optimizarea proceselor interne. Aceste măsuri vor fi completate de instruiri speciale şi iniţiative de creştere a gradului de conştientizare asupra acestor noi măsuri pentru angajaţi", a spus Michael Proschek-Hauptmann, director de Conformitate şi Sustenabilitate la Holzindustrie Schweighofer:

De peste un an, Holzindustrie Schweighofer foloseşte cu succes tehnologia GPS pentru a-şi asigura lanţul de aprovizionare cu materie primă (www.timflow.com). ,,Dorim să utilizăm şi mai mult tehnologia GPS pentru procedurile noastre interne, pentru a îmbunătăţi activităţile de logistică în cadrul fabricilor noastre. Aceasta ne va ajuta să reducem în mod semnificativ consumul de combustibil al flotei noastre, aşa cum se întâmplă deja în fabricile noastre din Rădăuţi şi din Kodesdorf (Germania), unde această tehnologie a fost deja implementată”, a adăugat Michael Proschek-Hauptmann.

Pentru a atinge obiectivele stabilite, compania intenţionează să pună în aplicare, până în 2022 cel mai târziu, sisteme de management de mediu certificate (conform ISO 14001:2015) pentru toate fabricile sale. Noua politică de protecţie a mediului va fi revizuită anual, iar progresele sale în implementare vor fi raportate public în fiecare an.

Din ianuarie 2017, compania a implementat un plan de acţiune cuprinzător pentru promovarea unei industrii durabile a lemnului în România. Măsurile din acest plan de acţiune depăşesc cu mult cerinţele legislaţiei româneşti în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiective ambiţioase în noua politică de protecţie a mediului asumată de Schweighofer.
 Vizualizări articol: 1174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obiective ambiţioase în noua politică de protecţie a mediului asumată de Schweighofer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei