Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 192 (6902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare

Inundaţiile din judeţul Suceava din luna august au produs pagube de peste 3,7 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a anunţat căvaloarea estimată a pagubelor în infrastructura mai multor localităţi din judeţul Suceava, produse în urma fenomenelor meteo periculoase din perioada 15-24 august 2018, se ridică la aproape 3,75 de milioane de lei. Cea mai afectată localitate în urma inundaţiilor din luna august a fost municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde valoarea pagubelor se ridică la aproape 1,8 milioane de lei. Potrivit Prefecturii Suceava, în perioada amintită au fost afectate 15 localităţi din opt unităţi teritorial-administrative din judeţul Suceava, majoritatea pagubelor în infrastructura acestora fiind provocate de creşterea debitelor pe cursurile mici de apă, scurgeri de pe versanţi şi blocarea podurilor şi podeţelor cu aluviuni şi materiale vegetale.

Subprefectul judeţului Suceava, Silvia Boliacu, a precizat că în total au fost afectate 22 de case, însă fără avarii structurale, un obiectiv socio-economic, 20,3 kilometri de drumuri comunale, cu pagube în valoare de 1,217 milioane de lei, opt poduri, cu o valoare de 550.000 de lei, patru podeţe - 15.652 de lei, circa 5 kilometri apărări de mal sau degradări cursuri de apă, în valoare de 794.808 lei.

 

Pagubele totale produse în judeţul Suceava de fenomenele meteo periculoase se ridică la aproape 151 de milioane de lei

Din informarea transmisă de Prefectură reiese că numai la Câmpulung Moldovenesc au fost avariate 19 case, 3,65 de kilometri de străzi, cu pagube de 1,072 de milioane de lei, trei poduri (116.450 de lei), fiind colmatate cursuri de apă pe o lungime de 4,2 kilometri (604.800 de lei). Silvia Boliacu a mai precizat că raportul cu aceste pagube a fost aprobat luni, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Subprefectul judeţului a subliniat că tot luni, Prefectura Suceava a transmis Ministerului Afacerilor Interne o informare şi macheta cu pagubele provocate de fenomenele meteo-hidrologice periculoase, din perioada 1-23 august 2018. „La rândul său, MAI o va comunica Secretariatului General al Guvernului, unde se centralizează evaluările pagubelor pentru care se solicită despăgubiri din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE)”, a explicat Silvia Boliacu. Ea a precizat că până acum, pentru pagubele produse în judeţul Suceava în urma inundaţiilor din perioada 15 iunie-23 august 2018, inclusiv cele din agricultură, din Fondul de Solidaritate al UE s-au solicitat despăgubiri în valoare de aproape 151 de milioane de lei.

Nu în ultimul rând Silvia Boliacu a precizat că într-o altă şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de marţi, a fost aprobat un alt raport care cuprinde evidenţa pagubelor produse din cauza viiturilor, în perioada iunie-iulie 2018, la construcţiile hidrotehnice ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava. Valoarea estimativă a acestora se ridică la 18,453 de milioane de lei, cu tot cu TVA, iar pentru refacerea lucrărilor afectate SGA va solicita bani, tot din FSUE, printr-un demers separat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inundaţiile din judeţul Suceava din luna august au produs pagube de peste 3,7 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inundaţiile din judeţul Suceava din luna august au produs pagube de peste 3,7 milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei