Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 192 (6902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Dumitru Mihalescul solicită implementarea de politici de sănătate şi de tratament pentru dependenţii de jocuri de noroc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul vrea să afle de la ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, când intenţionează să transpună în legislaţia din România decizia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii prin care dependenţa de jocurile de noroc este recunoscută ca boală psihică ce necesită tratament de specialitate. Într-o întrebare adresată ministrului Sănătăţii, Dumitru Mihalescul i-a transmis acestuia că printr-o hotărâre a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, tulburările psihice şi comportamentale provocate de jocurile de noroc au fost incluse în clasificaţia internaţională a bolilor psihice, pentru care statele membre ale OMS au obligaţia de a întreprinde politici de sănătate şi măsuri de tratament specifice, fiind incluse de specialiştii organizaţiei în categoria tulburărilor psihice foarte grave. „Dacă am analiza efectele sociale ale dependenţei de jocurile de noroc pentru populaţia din România, am putea cu uşurinţă constata că tinerii dependenţi de aceste jocuri ajung foarte repede să abandoneze şcoala, să risipească toată agoniseala făcută de familiile lor sau chiar să ajungă în pragul suicidului, cum a fost şi cazul unui tânăr argeşean care s-a sinucis din această cauză”, a atras atenţia deputatul PNL de Suceava.

Dumitru Mihalescul a amintit că s-a adresat în mai multe rânduri autorităţilor române în această problemă, atât Ministerului Finanţelor, precum şi Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, tocmai pentru că statul român taxează aceste jocuri, prin Fondul pentru prevenirea dependenţei de jocurile de noroc, în vederea implementării unor politici de sănătate şi de tratament curativ al celor dependenţi.

Deputatul liberal a precizat că în condiţiile în care România urmează să implementeze decizia luată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, vrea să afle de la ministrul Sorina Pintea cum intenţionează să stimuleze dependenţii de jocuri de noroc să apeleze la un tratament specializat furnizat prin programele naţionale. Dumitru Mihalescul a mai întrebat-o pe Sorina Pintea şi dacă va susţine ca tratamentele pentru dependenţă să fie finanţate prin Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate. Nu în ultimul rând, deputatul PNL de Suceava i-a solicitat ministrului Sănătăţii să precizeze dacă va propune, în cadrul Guvernului, ca banii colectaţi în Fondul pentru prevenirea dependenţei de jocurile de noroc să alimenteze politicile derulate de Ministerul Sănătăţii, exclusiv pentru tratarea dependenţei de jocurile de noroc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Mihalescul solicită implementarea de politici de sănătate şi de tratament pentru dependenţii de jocuri de noroc.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dumitru Mihalescul solicită implementarea de politici de sănătate şi de tratament pentru dependenţii de jocuri de noroc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei