Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 192 (6902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din trei proiecte

55 de autobuze electrice vor intra în parcul auto al TPL, începând de anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Planurile municipalităţii sucevene de a revigora şi dezvolta transportul public local prin aducerea a zeci de autobuze electrice se vor concretiza începând de anul viitor.

„Cel mai important proiect al acestui mandat este cel de reabilitare a parcului auto de la societatea de transport public local. Iniţial am mers pe achiziţionarea a 40 de autobuze electrice, acum s-a modificat formula, sunt 35+15. Din cele 40 s-au scos 5 autobuze pentru că se suprapuneau ca trasee cu cele pe care le aducem de la Bucureşti, pe un alt program. În plus, mai avem în licitaţie achiziţionarea a cinci  autobuze electrice de capacitate redusă, încât, dacă totul decurge bine, de anul viitor vom avea 55 de autobuze noi”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că proiectul de obţinere a finanţării europene va fi depus în septembrie.

Una dintre condiţiile accesării banilor pentru autobuzele electrice este ca acestea să fie garate într-o bază care să aparţină total Primăriei Suceava.

Tocmai de aceea, în şedinţa de Consiliu Local de astăzi, pe ordinea suplimentară, se va supune spre aprobare un proiect referitor la amenajarea acestei baze auto noi.

„Ca şi la celelalte proiecte de amploare, venim în întâmpinare cu lucrări pregătitoare – în acest caz platforma betonată pentru baza auto a diviziei electrice, din capătul străzii Căpitan Grigore Andrei. Indicatorii tehnico-economici ai investiţiei au fost predaţi marţi de firma care a câştigat lucrarea la licitaţie şi sunt de 2.886.311 lei. Au fost prezentate două variante tehnice, una cu asfaltare şi alta cu ciment-beton, care este mult mai rezistentă şi se pretează mai bine la ceea ce avem noi acolo. Termenul de realizare a lucrării este de trei luni. Sper să se aprobe, să trecem la faza de licitare, pe cât posibil să demarăm lucrările din acest an”, a spus edilul sucevean.

Acum, pe dealul din Burdujeni Sat unde se doreşte turnarea unei platforme pentru autobaza TPL este un teren viran cu o suprafaţă de 2,5 hectare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 55 de autobuze electrice vor intra în parcul auto al TPL, începând de anul viitor.
 Vizualizări articol: 1416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
55 de autobuze electrice vor intra în parcul auto al TPL, începând de anul viitor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei