Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 189 (6899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Flutur a invitat firmele interesate de domeniul bioeconomiei la o întâlnire de lucru la Botoșani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele interesate de domeniul bioeconomiei sunt invitate de președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, la o întâlnire de lucru, la Botoșani. Întâlnirea este organizată la iniţiativa lui Gheorghe Flutur și va avea loc marţi, 28 august, la sediul Primăriei Botoșani. În cadrul discuţiilor vor fi analizate oportunităţile de dezvoltare în domeniul bioeconomiei în arealul Suceava-Botoșani.

De precizat că la ultima întâlnire a Consiliului director al Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, Gheorghe Flutur a propus organizarea unei întâlniri de lucru la care să participe firmele interesate de acest domeniu pentru a le fi prezentate oportunităţile de dezvoltare oferite în arealul Suceava-Botoșani prin existenţa și funcţionarea Clusterului și, în perspectivă, a Parcului Industrial Bucovina I.

Gheorghe Flutur a precizat că la întâlnirea de la Botoșani, firmelor prezente urmează să li se prezinte oportunităţile de finanţare din fonduri nerambursabile, pe care acestea le pot accesa în vederea dezvoltării și creării de noi locuri de muncă.

„În luna noiembrie 2016 a fost constituit Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, care are ca misiune asumată dezvoltarea economică a arealului Suceava-Botoșani, prin valorificarea potenţialului existent la nivelul celor două judeţe și crearea de noi locuri de muncă.

Clusterul vizează, pe termen scurt și mediu, implementarea unor proiecte cu finanţare din fonduri nerambursabile și din alte surse, în beneficiul membrilor asociaţi, respectiv Camerele de Comerţ și Industrie Suceava și Botoșani, Consiliul Judeţean Suceava, Consiliul Local Suceava, Consiliul Local Botoșani, al IMM-urilor din domeniul industriei bioeconomiei din cele două judeţe, precum și al Universităţii <Ștefan cel Mare> Suceava - cu rol primordial în funcţionarea clusterului, dacă avem în vedere experienţa și rezultatele obţinute în sfera cercetării și inovării din industria alimentară și nu numai”, a spus Gheorghe Flutur. El a amintit că prin Hotărârea Consiliului Judeţean Suceava nr. 45/2018 a fost aprobată iniţierea demersurilor de constituire a Parcului Industrial Bucovina I, care va funcţiona în arealul Centrului Economic Bucovina Suceava, situat în vecinătatea Aeroportului Internaţional „Ștefan cel Mare”, Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani urmând a fi unul dintre rezidenţii acestui parc industrial.

Flutur a mai precizat că în prezent, parcul industrial se află în etapa de constituire, domeniile de activitate ale acestuia urmând a fi stabilite și în funcţie de cererea existentă

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a invitat firmele interesate de domeniul bioeconomiei la o întâlnire de lucru la Botoșani.
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur a invitat firmele interesate de domeniul bioeconomiei la o întâlnire de lucru la Botoșani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei