Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 187 (6897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Concurs naţional

Elevii suceveni pasionaţi de IT&C au făcut o figură frumoasă la Vrancea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lotul sucevean calificat la etapa naţională a Concursului de Proiecte IT&C „Infoeducaţie”, una dintre cele mai titrate competiţii dedicate elevilor cu aptitudini în domeniul informatic, a obţinut câteva premii importante.

Desfăşurată la Gălăciuc, Vrancea, în prima jumătate a acestei luni, ediţia cu numărul 25 a concursului de creaţie software şi calculatoare a reunit sute de liceeni cu aptitudini, înclinaţii şi interes pentru crearea aplicaţiilor informatice şi multimedia.

Concursul s-a desfăşurat pe cinci secţiuni: Pagini Web, Roboţi, Multimedia, Soft educaţional şi Soft utilitar. Lotul judeţean a fost însoţiţi de prof. Dimitrie Filip, de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, fiind alcătuit din: Alexandru Negru - Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, prof. îndrumător Antoneta Lăzărescu, secţiunea Multimedia şi Soft educaţional; Valentin Popescu şi Valentin Dimitrie Grigorean - Colegiul “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, prof. îndrumător Gabriela Coajă, secţiunea Pagini web; Ioan Răzvan Sacaliuc - Colegiul “Nicu Gane” Fălticeni, prof. îndrumător Filip Dimitrie, secţiunea Roboţi; George Codrin Andronache - Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc, prof. îndrumător Marius Măgurean, secţiunea Soft utilitar.

Din comisia de jurizare la secţiunea Soft educaţional a făcut parte şi inspectorul de informatică prof. Vlad Georgie.

Elevul Alexandru Negru s-a calificat în proba Open (departajarea celor mai bune cinci lucrări de la fiecare secţiune), secţiunea Multimedia, şi în final a obţinut locul IV şi menţiune din partea Ministerului Educaţiei. Răzvan Sacaliuc a ratat calificarea în proba Open, obţinând un loc 7 la secţiunea Roboţi şi o menţiune de la MEN. Proba Open s-a desfăşurat pe parcursul a 24 de ore, proiectul prezentat îmbinând elemente de proiectare, programare şi design.

Împreună cu elevii Flavian Amariei şi Adrian Sănduleasa, elevul Răzvan Sacaliuc a realizat la cercul de robotică, desfăşurat în cadrul Colegiului „Nicu Gane”, un braţ robotic pe care l-a amplasat pe o maşină (platformă) ce poate fi condusă prin intermediul unei aplicaţii de pe telefonul mobil. Pe maşină a mai fost amplasată şi o cameră video care poate transmite imagini live de la locul faptei. Maşina este dotată cu mai mulţi senzori, ale căror date sunt transmise pe aplicaţia mobilă. Utilitatea este evidentă. Robotul poate fi trimis în diverse misiuni de salvare sau poate fi folosit pentru explorări, în vederea examinării unor locuri şi recoltării de probe cu ajutorul braţului robotic.

De asemenea, la concursul de Wi-Fi Tracking & Analytics, organizat de Orange, echipajul format din Valentin Popescu şi Valentin Dimitrie Grigorean s-a clasat pe primul loc, iar elevul George Andronache, de la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc, care a format o echipă cu un elev din Iaşi, a obţinut locul al doilea. Toţi au primit ca premiu câte o tabletă Samsung Galaxy A6.

Cerinţa a fost realizarea unei aplicaţii web care să utilizeze informaţiile de prezenţă/localizare aferente dispozitivelor mobile (tablete, terminale mobile, laptopuri) conectate la infrastructura de Wi-Fi din tabăra Gălăciuc şi să le prezinte într-o pagină web sub forma unor statistici.

Întrebat despre concursul de la Gălăciuc, Valentin Popescu a declarat că “acesta a reprezentat o experienţă a dezvoltării personale, a cunoaşterii de sine şi a lumii. Deşi drumul a fost lung, ne-am simţit confortabil şi am ajuns cu bine. Condiţiile de cazare au fost peste aşteptări. Prieteniile s-au legat repede, mai ales că ne unesc aceleaşi pasiuni pe care toţi sperăm să le ducem la nivelul unei cariere profitabile prin care să aducem o schimbare societăţii. Tocmai de aceea am fost absolut captivaţi de seminariile interactive şi utile pentru dezvoltare profesională. (...) Mulţumesc pentru aceste amintiri unice şi irepetabile!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni pasionaţi de IT&C au făcut o figură frumoasă la Vrancea.
 Vizualizări articol: 1173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii suceveni pasionaţi de IT&C au făcut o figură frumoasă la Vrancea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei