Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 187 (6897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Salubrizare menajeră

Culoar de acces, blocat de mormane de gunoi, în George Enescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Excesele legislative nasc monştri. În cazul Sucevei, monştrii respectivi iau forma mormanelor de gunoi care se revarsă din buncăre în foarte multe zone ale oraşului, din containere vechi, sparte, insalubre, în spaţii care nu sunt amenajate special.

Un exemplu în acest sens este un culoar de trecere de la bulevardul George Enescu spre blocurile din inima acestui mare cartier, unde, din cauza cantităţilor mari de gunoi aruncate de locuitorii din zonă, dar şi de agenţii economici, care nu sunt dotaţi cu pubele care să fie ridicate separat, cum ar fi necesar, oamenii sunt nevoiţi adesea să se strecoare printre pungi cu deşeuri, sticle sparte, resturi de mâncare, cutii de carton şi fructe stricate. În urma semnalării acestei situaţii, problema a fost remediată de urgenţă, dar se poate repeta oricând.

Situaţia poate fi multiplicată în numeroase alte zone unde gunoiul nu este ridicat atât de des cum ar trebui, la ce cantităţi se produc zilnic, majoritatea reclamaţiilor primite de la suceveni fiind din zonele unde salubrizarea menajeră este gestionată de Florconstruct.

Principala cauză a gestionării proaste a deşeurilor menajere o reprezintă faptul că de peste trei ani de zile licitaţiile de încredinţare a salubrizării menajere, pe o perioadă mai mare de timp, în baza unui contract care impune o mulţime de obligaţii şi investiţii, sunt blocate de fel de fel de contestaţii şi chichiţe avocăţeşti, încât de atunci  se merge pe un contract temporar, care a fost folosit ca situaţie de urgenţă, în ideea că  se va aplica maximum o lună sau două, salubrizarea oraşului fiind împărţită între două firme – Florconstruct şi Diasil.

Tocmai de aceea, de peste trei ani de zile nu s-au făcut deloc investiţii în acest domeniu, nu s-a modernizat nimic, iar gestionarea acestui domeniu foarte important a încremenit undeva în trecut, în vreme ce necesităţile şi aşteptările populaţiei au crescut.

În condiţiile în care şi acum semnarea noului contract de salubrizare, cu firma Diasil, desemnată câştigătoare, este blocată de ceva vreme cu contestaţii din partea Florconstruct, iar problemele din oraş devin tot mai presante, nu ar fi de mirare ca cei din conducerea Primăriei Suceava să „ia taurul de coarne” şi să aplice o altă strategie, prin care să se ajungă la rezolvarea problemei de care s-au săturat şi ei până peste cap.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Culoar de acces, blocat de mormane de gunoi, în George Enescu.
 Vizualizări articol: 2060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Culoar de acces, blocat de mormane de gunoi, în George Enescu4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Caburi trimis de
(25 aug 2018, 07:09:45
Cablurile arata de parca ai fi in Pakistan.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei