Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 187 (6897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

A doua etapă de admitere

71 de locuri în învăţământul profesional, la Colegiul „Petru Muşat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absolvenţii de gimnaziu care vor să înveţe o meserie care să le permită integrarea rapidă pe piaţa muncii şi câştiguri frumoase se pot înscrie în continuare în învăţământul profesional. Sesiunea de toamnă a admiterii începe la finele acestei luni, iar elevii interesaţi se pot înscrie în clasele de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă.

La nivelul judeţului, sunt disponibile peste 800 de locuri pentru domenii şi specializări variate.

La Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava oferta educaţională pentru anul şcolar 2018-2019, învăţământ profesional, etapa a II-a, cuprinde 71 de locuri, iar perioada de admitere este programată pentru perioada 31 august - 3 septembrie.

Potrivit reprezentanţilor unităţii, locurile libere sunt în domenii diverse, calificările dobândite oferind flexibilitate pe piaţa muncii.

Acestea au fost stabilite exclusiv în baza solicitărilor agenţilor economici, astfel încât fiecare elev are asigurat un loc de practică pe toată perioada desfăşurării studiilor şi şanse crescute de angajare după finalizarea celor trei ani.

23 de locuri sunt libere la clasa de Tâmplar universal (agenţi parteneri - Moldomex, Dinadrom, Betrom Prod, Palagheanu Joinery, Global Design), iar pentru calificarea Instalator instalaţii încălzire centrală sunt disponibile 12 locuri (agent partener -  Loial Impex).

În clasa de Lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic sunt libere 14 locuri (parteneri - Symmetrica, Loial Impex, Trutzi), Sudor - 13 locuri (Symmetrica, Trutzi), Electrician constructor - 9 locuri (parteneri - Sysems Msmi Electric SRL, SC Loyal Impex SRL).

Reprezentanţii colegiului subliniază că cele mai importante motive pentru a alege învăţământul profesional de la Colegiul „Petru Muşat” sunt: condiţiile de formare – profesori dăruiţi şi bine pregătiţi, ateliere bine dotate pe o ofertă diversificată; un loc de muncă asigurat la finalizarea şcolarizării datorită parteneriatului cu agenţi economici puternici; oferta activităţilor extraşcolare este una generoasă (cursuri de dezvoltare personală şi antreprenoriat).

"A alege să urmezi un învăţământ profesional este o decizie ce are în centrul său valorizarea meseriei şi dorinţa de a fi sigur pe construirea unui viitor realist, eficient atât la nivel personal, cât şi pentru societate. Şcoala profesională nu trebuie să fie o a doua opţiune, ci posibilitatea de a învăţa o meserie cerută de o piaţă a muncii deficitară de mână de lucru calificată şi, implicit, de a accesa rapid un loc de muncă”, a transmis prof. Maria Teodoreanu, directoarea Colegiului „Petru Muşat”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 71 de locuri în învăţământul profesional, la Colegiul „Petru Muşat”.
 Vizualizări articol: 1375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
71 de locuri în învăţământul profesional, la Colegiul „Petru Muşat”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei