Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 179 (6889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

CCI Suceava oferă consultanţă în implementarea regulamentului privind prelucrarea datelor cu caracter personal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Suceava oferă servicii de consultanţă şi asistenţă în implementarea Regulamentului Uniunii Europene cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Preşedintele executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, a declarat că începând cu data de 25 mai 2018 a intrat în vigoare Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor).

Lucian Gheorghiu a explicat că acest regulament general de aplicare directă privind protecţia datelor al Uniunii Europene reglementează prelucrarea de către o persoană fizică, o societate sau o organizaţie a unor date cu caracter personal referitoare la persoane fizice în cadrul Uniunii Europene. Regulamentul nu se aplică prelucrării datelor cu caracter personal ale persoanelor decedate sau ale persoanelor juridice. De asemenea, normele nu se aplică datelor prelucrate de către o persoană fizică din motive pur personale şi nici activităţilor desfăşurate în locuinţă, cu condiţia să nu existe nici o legătură cu o activitate profesională sau comercială.

Lucian Gheorghiu a arătat că acest regulament aduce mai multe noutăţi, printre care un set unic de norme pentru cetăţeni şi întreprinderi, consolidarea drepturilor persoanelor, condiţii de concurenţă echitabile pentru toate întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa UE, un control sporit asupra datelor cu caracter personal în cazul persoanelor fizice, precum şi o protecţie sporită împotriva încălcării securităţii datelor.

 

Partidele politice pot prelucra date cu caracter personal fără consimţământul expres al persoanei vizate

Preşedintele executiv al CCI Suceava a mai precizat că în data de 26 iulie 2018 s-a publicat în Monitorul Oficial Legea privind măsurile de punere în aplicare a regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/EC. Lucian Gheorghiu a spus că această lege a adus câteva amendamente, printre care scutirea partidelor politice, organizaţiilor aparţinând minorităţilor naţionale şi organizaţiilor neguvernamentale de la aplicabilitatea regulamentului, acestea putând prelucra date cu caracter personal şi special fără consimţământul expres al persoanei vizate, spre deosebire de toate celelalte instituţii sau firme private. De asemenea, autorităţile şi organismele publice care încalcă prevederile Regulamentului general de aplicare directă privind protecţia datelor al Uniunii Europene vor avea o perioadă de cel mult trei luni pentru remedierea situaţiei.

Lucian Gheorghiu a declarat că având în vedere aceste modificări, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava îşi propune să vină în ajutorul mediului de afaceri sucevean prin asigurarea de consultanţă şi asistenţă firmelor, prin departamentul său „SUA Afaceri” ce va sta la dispoziţia solicitanţilor pentru orice nelămurire cu privire la procedura de implementare a acestui regulament. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CCI Suceava oferă consultanţă în implementarea regulamentului privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
 Vizualizări articol: 1408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CCI Suceava oferă consultanţă în implementarea regulamentului privind prelucrarea datelor cu caracter personal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei