Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 178 (6888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Dezbateri

Traumele prin care trec copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, o problemă a întregii comunităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Primăria Gura Humorului a avut loc la începutul acestei luni o întâlnire dedicată copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, dar şi părinţilor acestora. Participanţi au fost „actori sociali” de pe raza oraşului Gura Humorului uniţi pentru a dezbate împreună problematica copiilor lăsaţi acasă singuri, în grija unor rude sau în grija unui singur părinte. Coordonatoarea echipelor mobile din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Brînduşa Sorina Bialy, a adresat mulţumiri pentru sprijin tuturor partenerilor implicaţi în acţiune, iar părinţilor, copiilor şi cadrelor didactice pentru faptul că au răspuns invitaţiei.

Preotul Ionuţ Mihăilescu a vorbit despre traumele copiilor rămaşi fără dragostea şi prezenţa de zi cu zi a părinţilor, despre faptul că dincolo de darurile scumpe cu care părinţii încearcă să acopere lipsa lor, copiii simt nevoia de prezenţa fizică a acestora. "Tată, ia-mă de mână" a fost reacţia unui copil la ieşirea dintr-un mall de unde tatăl său, venit pentru puţin timp acasă, îi cumpărase tot ce îşi dorise. Personalitatea copilului, a spus părintele Mihăilescu, este ca o plastilină pe care dacă vrei să o modelezi trebuie să o încălzeşti, iar afecţiunea părinţilor, a completat învăţătoarea Dorina Spinosu, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, „este cea care poate face acest lucru”.

Dorina Spinosu a vorbit şi despre mulţi copii care „i-au trecut prin suflet”, cărora le-a simţit disperarea şi regresul datorat lipsei părinţilor. Vasile Adrian Hlaghi, subcomisar în cadrul Poliţiei Gura Humorului, a atras atenţia asupra intervenţiei şi monitorizării copiilor care, „frustraţi de grija părintească”, se alătură grupurilor infracţionale. Psihologul Ela Ştefănescu, reprezentant al Fundaţiei umanitare „Te Aud România”, a făcut o informare referitoare la rezilienţă şi a transmis părinţilor faptul că fundaţia acordă consiliere psihologică tuturor celor care au nevoie.

După cum ne-a spus purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, „au fost identificaţi trei piloni care influenţează în sens pozitiv/negativ creşterea şi dezvoltarea copiilor. Este vorba despre familie, societate, precum şi sinele fiecăruia, puterea, voinţa de a alege între bine şi rău”. Daniela Rusu, asistent social în cadrul Primăriei oraşului Gura Humorului, a informat auditoriul despre problemele apărute la nivel local cu privire la copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, precum şi modalităţile de soluţionare.

Acţiunea s-a încheiat cu un spectacol oferit de copiii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Gura Humorului, precum şi de către un beneficiar al Serviciilor multifuncţionale Gura Humorului din cadrul DGASPC Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traumele prin care trec copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, o problemă a întregii comunităţi.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traumele prin care trec copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, o problemă a întregii comunităţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei