Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 178 (6888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activitate notată

Directorii de şcoli şi adjuncţii lor sunt în plină evaluare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorii de şcoli şi adjuncţii lor sunt în plină evaluare a activităţii lor

din anul şcolar 2017-2018, procedură ce se va finaliza cu un calificativ dat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava.

Potrivit inspectorului şcolar adjunct prof. Cristian Cuciurean, în judeţul Suceava sunt 286 de directori de şcoli, dintre care 212 directori plini şi 84 adjuncţi, toţi urmând să primească „note” care să reflecte activitatea lor din anul şcolar trecut.

În funcţie de punctajul obţinut, managerii vor fi notaţi cu foarte bine, bine, satisfăcător sau nesatisfăcător, acesta din urmă fiind echivalent cu schimbarea din funcţie.

Printre altele, criteriile utilizate în evaluare fac referire la „organizarea activităţilor unităţii de învăţământ”, „coordonarea/conducerii activităţii unităţii”, „motivarea/antrenarea personalului din subordine”, „monitorizarea/evaluarea/controlul activităţilor din unitatea de învăţământ”, „relaţii de comunicare”, „pregătire profesională”.

 

Etapele evaluării

Într-o primă fază a evaluării, managerii trebuie să întocmească un raport de autoevaluare şi să-şi acorde singuri calificative în funcţie de modul în care au administrat şcoala în anul şcolar trecut. Fiecare trebuie să facă o analiză asupra activităţii sale desfăşurate în şcoală, documentele fiind înaintate către Inspectoratul Şcolar Suceava.

Pe lângă fişele de autoevaluare, directorii şi directorii adjuncţi ai şcolilor şi liceelor din judeţ trebuie să trimită un raport argumentativ şi documente justificative, toate până la data de 17 august.

Între 20 august şi 14 septembrie, inspectori şcolari vor merge în teren şi se vor consulta cu personalul didactic şi nedidactic al şcolii, cu sindicate, cu autorităţi locale şi părinţi, în urma discuţiilor realizându-se un raport de etapă.

Până pe 21 septembrie, comisia de evaluare va stabili punctaje şi va acorda calificative, acestea urmând să fie validate în Consiliul de Administraţie al IŞJ.

În urma evaluării, punctajul obţinut va determina acordarea calificativului, astfel: pentru 86-100 de puncte - calificativul “Foarte bine”, pentru 71-85 de puncte – calificativul “Bine”, pentru 61-70 de puncte – “Satisfăcător” şi pentru 0-60 de puncte – “Nesatisfăcător”.

Între 15 şi 19 octombrie, directorii pot depune contestaţii privind punctajele acordare, soluţionarea acestora şi comunicarea rezultatelor fiind programate pentru 22-26 octombrie.

După evaluarea directorilor, urmează evaluarea inspectorilor şcolari, a inspectorilor generali adjuncţi, a inspectorului general şi a directorului Casei Corpului Didactic, aceştia din urmă fiind notaţi de Ministerul Educaţiei.

Anul trecut, directorii de şcoli din judeţ au fost apreciaţi la superlativ de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, aceştia fiind notaţi cu 10 pe linie pentru modul în care au administrat şcoala în anul şcolar 2016-2017.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorii de şcoli şi adjuncţii lor sunt în plină evaluare.
 Vizualizări articol: 1555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Directorii de şcoli şi adjuncţii lor sunt în plină evaluare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei