Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 175 (6885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scriere creativă

O elevă de 12 ani din judeţ va contribui la realizarea unui volum de texte şi ilustraţii pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O adolescentă în vârstă de 12 ani, elevă în clasa a VI-a la Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava, îşi va aduce contribuţia în cadrul antologiei „Lumea în gamă marţiană”, proiect al editurii Arthur, ajuns la cea de-a VII-a ediţie.

Textul Theodorei Ioana Balan, ”Invazia pisicilor marţineze”, o poveste vie şi cuceritoare despre aventura unor „marţieni - pisici” care ajung pe Pământ, a convins juriul concursului ,,Locuieşte în poveste!”, fiind unul dintre cele 20 de texte care vor fi publicare în îndrăgita antologie.

Povestea a fost inspirată de pisicile Theodorei - Masha şi Brownie - două exemplare superbe din rasa British shorthair.

„Theodorei îi place mult să scrie, să citească, iar animăluţele sale preferate, cele două pisici de acasă, au fost inspiraţia sa pentru această poveste. A fost foarte fericită de rezultat, mai ales că din juriu au făcut parte autori pe care îi cunoaşte, pe care i-a citit şi pe care-i apreciază foarte mult - Ioana Nicolaie, Adina Popescu, Florin Bican etc.”, a mărturisit mama Theodorei, Liliana Balan.

 

Micii scriitori şi ilustratori merg în tabără

20 de tineri scriitori şi şase ilustratori îşi vor vedea lucrările publicate în următorul volum al seriei „Cărţile mele”, intitulat „Lumea-n gamă marţiană”.

Sute de scrieri creative au fost propuse de elevi din toată ţara, juriul (Ioana Nicolaie - scriitoare, Adina Popescu - scriitoare, Florin Bican - scriitor, Diana Zografi - redactor-şef Arthur şi Iulia Pomagă - redactor Arthur) alegând cele mai interesante şi autentice 20 de poveşti marţiene care vor fi publicate.

Criteriile de care au ţinut cont juraţii au fost atractivitatea textului pentru cititorii cu vârste cuprinse între 6-16 ani, calitatea scriiturii (coerenţă, claritate, corectitudine) şi originalitatea.

De asemenea, în ultima săptămână a acestei luni, cei 20 de elevi selectaţi pentru scrierile lor, dar şi cei şase elevi ilustratori câştigători vor participa la o tabără de creaţie la Sinaia, alături de câţiva dintre autorii volumelor din seria Cărţile mele– Secţiunea Seniori.

„Theodora abia aşteaptă tabăra, mai ales că îi va cunoaşte şi pe câţiva autori pe care-i urmăreşte şi pe care îi citeşte. Sub îndrumarea acestora, finaliştii vor redacta textele finale şi vor definitiva ilustraţiile care vor apărea în volumul <Lumea-n gamă marţiană. Juniorii>. Din câte ştiu, volumul va fi publicat în toamna acestui an,", a mai arătat mama elevei.

Prima ediţie a concursului „Locuieşte în poveste” s-a finalizat cu tipărirea antologiei „Ce poţi face cu două cuvinte. Juniorii”, în care semnează 21 de mici scriitori şi 10 mici ilustratori. Cartea a fost lansată în luna noiembrie a anului 2012.

În anul 2013 a fost lansat şi volumul „Care-i faza cu cititul? Juniorii”, semnat de 20 de tineri autori şi ilustrat de alţi 5 foarte talentaţi desenatori. La volum şi-au adus aportul şi două eleve din judeţ, Iasmina Răceanu (la secţiunile scriere creativă şi ilustraţie) şi Ioana Robciuc (secţiunea ilustraţie).

Au urmat antologiile „Cui i-e frică de computer? Juniorii”, ”Uite cine vorbeşte. Juniorii”,„Cel mai mult şi mai mult. Juniorii”, iar cea de-a VII-a antologie de texte, ”Lumea în gamă marţiană”, va vedea lumina tiparului în curând. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă de 12 ani din judeţ va contribui la realizarea unui volum de texte şi ilustraţii pentru copii.
 Vizualizări articol: 1449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O elevă de 12 ani din judeţ va contribui la realizarea unui volum de texte şi ilustraţii pentru copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei