Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 175 (6885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Omagiu

Moment emoţionant pe Aeroportul Suceava în memoria pilotului care a murit în accidentul aviatic de la Frătăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Piloţii care trebuiau să evolueze sâmbătă la mitingul aviatic Suceava Air Show au ţinut un moment de reculegere pentru comandorul Cornel Marinescu, pilotul care a murit în urma unui tragic accident care a avut loc în timpul unui zbor de antrenament pe Aerodromul Frătăuţi. Accidentul a avut loc cu puţine ore înainte de începerea spectacolului aviatic organizat pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava.

În urma acestei tragedii, organizatorii Suceava Air Show au decis să anuleze mitingul aviatic, avioanele care ar fi urmat să evolueze pe cerul Sucevei fiind prezentate la sol celor care au venit pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”. „Cu profund regret, vă aducem la cunoştinţă că în urma tragicului accident aviatic care a avut loc la Aerodromul Frătăuţii Vechi, în timpul antrenamentelor pentru pregătirea show-ului aviatic, ne aflăm în situaţia de a suspenda demonstraţiile aeriene din cadrul evenimentului. Cu toate acestea, vă informăm că va avea loc o expoziţie de avioane la sol”, a transmis Aeroportul Suceava cu câteva ore înainte de începerea mitingului aviatic.

 

Câteva mii de spectatori care au ajuns totuşi pe aeroport au ţinut un moment de reculegere pentru pilotul dispărut

În apropierea orei 16:00, la care ar fi trebuit să înceapă mitingul aviatic, câteva mii de persoane se aflau pe Aeroportul ”Ştefan cel Mare” fie pe motiv că nu au aflat de decizia de anulare a acestuia, fie doar pentru a vedea avioanele care ar fi trebuit să participe la spectacolul aviatic. De precizat că în memoria pilotului decedat fiecare avion avea alături un tablou al comandorului Cornel Marinescu.

La ora la care ar fi trebuit să înceapă mitingul aviatic, organizatorii i-au anunţat în mod oficial pe toţi cei care erau prezenţi că evenimentul a fost anulat în urma tragediei de la Frătăuţi. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Niţă, cel care a spus că „astăzi ne aşteptam, în acest An Centenar, la un eveniment aviatic foarte frumos, bine organizat, dar această tragedie ne-a făcut să luăm o hotărâre în comitetul de organizare şi să anulăm acest miting aviatic, pentru că e o zi de doliu”.

 

Mesaj emoţionant transmis de directorul Aeroclubului României: „Cornel Marinescu a fost un model pentru tineri, un om foarte implicat în dezvoltarea zborului”

Un cuvânt emoţionant despre comandorul Cornel Marinescu, „Q” - aşa cum era cunoscut printre prieteni, l-a avut directorul Aeroclubului României, George Rotaru. „Îmi este foarte greu să vorbesc în aceste momente”, a spus George Rotaru. El a spus că pilotul Cornel Marinescu a făcut parte din Aeroclubul României şi a fost membru al formaţiei Şoimii României şi membru fondator al formaţiei Skybolt of Romania. El a adăugat că pilotul Cornel Marinescu avea experienţă foarte mare atât pe avioanele mici, cât şi pe avioanele mari, de transport, fiind unul dintre oamenii care au dezvoltat acrobaţia aeriană în România, făcând parte dintr-o celebră formaţie de avioane Zlin 50, din anii ‘80.

„A fost un om foarte implicat în partea de acrobaţie, un model pentru tineri şi mereu dornic să facă lucruri noi, să zboare, să crească şi să dezvolte, la fel cum a făcut şi cu această formaţie, Skybolt of Romania. Acum sunt nişte momente complicate pentru noi, vă mulţumim că aţi venit aici. Sperăm să ne înţelegeţi că nu este un moment în care să fim concentraţi pe evoluţiile aeriene”, le-a spus George Rotaru celor prezenţi pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”.

La finalul ceremoniei piloţii, alături de publicul prezent, au ţinut un moment de reculegere pentru comandorul Cornel Marinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moment emoţionant pe Aeroportul Suceava în memoria pilotului care a murit în accidentul aviatic de la Frătăuţi.
 Vizualizări articol: 2597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Moment emoţionant pe Aeroportul Suceava în memoria pilotului care a murit în accidentul aviatic de la Frătăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei