Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 174 (6884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Capăt de drum

Viceprimarul comunei Mitocu Dragomirnei, executat politic în doi timpi şi trei mişcări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Radu Reziuc, viceprimarul din partea PMP al comunei Mitocu Dragomirnei, a fost executat politic fără a avea timp măcar să clipească. În şedinţa de Consiliu Local de ieri a fost pusă pe ordinea de zi şi demiterea viceprimarului, iar expunerea de motive pentru această propunere a fost citită de primarul Dănuţ Solcan, de la PNL.

Acesta a explicat că lui Radu Reziuc nu i se reproşează nimic, dar între timp s-a realizat o altă majoritate politică, astfel încât se impune schimbarea din funcţia de viceprimar.

Acţiunea a fost iniţiată de un număr de 12 consilieri, 7 de la PNL şi 5 de la PSD, dar la vot s-a văzut că lucrurile au fost tranşate şi mai clar. Mai exact, în afara lui Radu Reziuc, care s-a abţinut să voteze, toţi ceilalţi 14 consilieri locali, inclusiv cei doi colegi din PMP, au votat pentru demitere.

„Execuţia” a durat numai câteva minute, iar după ce totul a devenit clar s-a propus alegerea unui nou viceprimar. A existat o singură propunere, respectiv Toader Răţoi, preşedintele organizaţiei locale PSD Mitocu Drogomirnei.

S-a trecut la procedura de vot, iar Toader Răţoi a fost ales cu 15 voturi, inclusiv al lui Radu Reziuc, care a refuzat să intre în cabina de vot şi şi-a exprimat opţiunea chiar în faţa urnei, alături de secretara Primăriei Mitocu Dragomirnei.

La şedinţa de ieri a participat şi Marian Andronache, preşedintele organizaţiei judeţene a PMP Suceava, care a asistat în direct la execuţia politică a lui Radu Reziuc.

„Cei doi consilieri ai PMP sunt deja excluşi din partid pentru că nu au respectat disciplina şi au votat altfel de cum s-a discutat. Astăzi (n.r. - ieri) aveau posibilitatea să-şi repare greşelile, dar şi-au semnat finalul carierei politice în PMP”, a spus Marian Andronache.

 

Schimbarea lui Radu Reziuc a reuşit din a doua încercare

Dacă în timpul şedinţei în care a fost demis Radu Reziuc nu a spus nimic, la final acesta a postat un mesaj pe contul său de socializare: „Din această zi îmi închei activitatea de viceprimar al comunei Mitocu Dragomirnei. PSD și PNL au hotărât aceasta pentru binele comunei. Plec cu fruntea sus și cu mulţumirea că alături de cetățenii comunei și împreuna cu ei, în doi ani de mandat am avut realizări frumoase”.

Trebuie spus că aceasta a fost a doua încercare de schimbare din funcţie a lui Radu Reziuc. Precedenta situaţie a fost în mai 2017, când Radu Reziuc a rămas viceprimar la mustaţă. Cu acel prilej s-au întrunit doar 9 din cele 10 voturi care erau necesare pentru schimbarea sa din funcţie.

Dacă acum iniţiatorii proiectului de schimbare din funcţie s-au mărginit să spună că a fost vorba de o nouă majoritate politică, în urmă cu mai bine de un an lui Radu Reziuc i s-au adus nu mai puţin de opt capete de acuzare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimarul comunei Mitocu Dragomirnei, executat politic în doi timpi şi trei mişcări.
 Vizualizări articol: 3192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Viceprimarul comunei Mitocu Dragomirnei, executat politic în doi timpi şi trei mişcări5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei