Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 174 (6884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Bulevardul principal al Sucevei, refăcut cu covor asfaltic, pe porţiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Principala arteră de circulaţie a Sucevei a intrat în reparaţii, la şase ani de la refacerea sa cu covor asfaltic, de la intrarea dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a precizat că lucrarea de reabilitare a arterei principale a început de la sfârşitul lunii iunie, prin decaparea unor porţiuni mai mari pe Bulevardul 1 Decembrie, înspre Fălticeni.

„Suntem acum în zona Spitalului şi vom continua, cât va permite vremea şi cât va putea şi constructorul să ţină ritmul, să mergem aşa, până în Burdujeni. Este un covor asfaltic turnat în 2012, cu o garanţie de 2 ani, acum suntem în 2018, au apărut multe fisuri, care nu vor rezista în iarnă fenomenului de îngheţ-dezgheţ, încât în primăvară vom avea probleme. De aceea ordinul este dat pentru reabilitarea unei porţiuni cât mai mari din traseul principal, cu covor asfaltic - se decapează şi turnăm un strat de uzură de 4 cm”, a precizat Lucian Harşovschi.

Viceprimarul Sucevei a prezentat şi alte lucrări de reparaţii stradale şi investiţii în infrastructura rutieră, precizând că ritmul lucrărilor lasă de dorit, din două cauze.

„Nu sunt mulţumit de ritmul lucrărilor de asfaltare, dar pe de altă parte am avut şi foarte multe ploi, iar constructorul se confruntă cu o lipsă acută de forţă de muncă. Luna iulie a fost foarte ploioasă, nu a fost zi fără una sau două căderi de precipitaţii, unele foarte abundente chiar, ceea ce ne-a îngreunat mult efectuarea lucrărilor programate în municipiul Suceava”, a spus Harşovschi.

Astfel, în cartierul Iţcani se lucrează la reabilitarea totală a străzilor Aron Pumnul şi Biruinţei, cu refacerea trotuarelor şi turnare de covor asfaltic.

În Burdujeni se lucrează pe strada Mircea Damaschin, care va fi cu sens unic şi unde vor fi amenajate 90 de locuri de parcare pe partea dreaptă.

„Suntem blocaţi deocamdată de achiziţia a 16 capace de canal şi 13 geigere, care au termen de producţie de 30 de zile. Se înlocuiesc toate de pe stradă, odată cu turnarea covorului asfaltic”, a menţionat viceprimarul municipiului reşedinţă de judeţ.

În zona centrală se lucrează la modernizarea străzii Curtea Domnească, de la un capăt la celălalt, a unei porţiuni rămase între strada Vasile Bumbac şi Republicii, pe strada Petru Rareş, care se lărgeşte, se asfaltează şi se reface trotuarul, iar în Parcul Drapelului se refac aleile, cu pavele.

„Pe Mărăşeşti lucrăm la noua reglementare de circulaţie şi vom construi câteva parcări în spic, la coborâre, pe dreapta. Avem lucrări de investiţii pe Bogdan Vodă şi Mihail Sadoveanu, nu suntem aşa de mulţumiţi de cum se lucrează, constructorul s-a apucat târziu de lucrare, iar ritmul lasă de dorit”, a mai completat Lucian Harşovschi.

Bugetul municipalităţii sucevene pentru reparaţii şi investiţii la străzi, în acest an, este de 26 de milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bulevardul principal al Sucevei, refăcut cu covor asfaltic, pe porţiuni.
 Vizualizări articol: 2220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Bulevardul principal al Sucevei, refăcut cu covor asfaltic, pe porţiuni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei