Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 169 (6879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revoluția fiscală

Un milion de euro mai puțin la bugetul Sucevei, în primele șase luni, din cotele defalcate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul municipiului Suceava a fost „văduvit” cu un milion de euro în primele șase luni ale anului, din alocarea de la bugetul de stat a cotelor defalcate din impozitul pe venit, ca urmare a „Revoluției fiscale”.

„La începutul anului s-a aprobat un buget de 323.726.448 de lei, din care estimam pe primele două trimestre o sumă de 197.203.631 de lei. Încasările la 30 iunie 2018 sunt de 61,66% din estimare – 121.528.446 lei.

Revoluția fiscală de la începutul anului, prin care primăriile au pierdut sume mari de bani, a făcut ca anul acesta să primim din cotele defalcate din impozitul pe venit 32.933.522 lei față de 36.950.882 lei. Practic, au venit mai puțin cu un milion de euro. Vom vedea ce se va mai întâmpla până la finele anului. Sperăm să mai vină bani și din alte surse. Economia nu chiar duduie, mai are puțin și bubuie! Încercăm să suplinim pierderile din alte surse – fonduri proprii, finanțări nerambursabile, astfel încât municipiul să își continue calea spre dezvoltare”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, prezentând situația financiară a municipiului reședință de județ în primele șase luni ale anului.

Conform reprezentanților municipalității sucevene, reducerea impozitului pe veniturile de natură salarială de la 16% la 10% au avut drept consecinţă diminuarea semnificativă a cotelor de venituri repartizate de la bugetul de stat în bugetul municipiului Suceava.

Tocmai de aceea, pentru a recupera din pierderi, de la 1 ianuarie 2018, autorităţile locale sucevene au aplicat o majorare cu circa 20% a impozitelor şi taxelor locale, cu unele excepții.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un milion de euro mai puțin la bugetul Sucevei, în primele șase luni, din cotele defalcate.
 Vizualizări articol: 1432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un milion de euro mai puțin la bugetul Sucevei, în primele șase luni, din cotele defalcate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei