Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 169 (6879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal de alarmă

Polițiștii avertizează că aproape zilnic se înregistrează în județ accidente cu pietoni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii trag un semnal de alarmă privind faptul că indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă a doua cauză generatoare de accidente rutiere grave la nivelul judeţului Suceava. Practic, aproape zilnic se înregistrează accidente cu implicarea pietonilor în județul nostru. Sunt și multe zile în care au loc mai multe accidente cu pietoni.

Având în vedere această realitate, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat, în perioada 23 – 28 iulie, acţiuni de informare şi responsabilizare a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun nerespectând legislaţia rutieră. Acţiunile preventive desfășurate în cadrul campaniei ,,Vacanță în Siguranță” au fost desfășurate atât în mediul urban, cât și în mediul rural, având ca scop în principal creșterea gradului de siguranță a copiilor pe perioada vacanței de vară.

În cadrul acestei acțiuni polițiștii inventariază și evaluează starea marcajelor rutiere, pentru a notifica ulterior administratorii drumurilor, mai ales în perspectiva debutului noului an școlar.

Tot pe aceeași temă, pe 26 iulie, polițiștii de la Vatra Dornei au organizat o acțiune de control la trecerile de pietoni din municipiul stațiune. Acțiunea a urmărit, pe de o parte, pietonii care traversează neregulamentar și fără a se asigura, iar pe de altă parte șoferii care nu acordă prioritate celor care trec strada regulamentar, pe locurile marcate.

În doar câteva ore au fost aplicate 29 de amenzi, în valoare totală de 11.890 lei, din care zece față de pietonii care au traversat neregulamentar.  De asemenea, trei șoferi care nu au acordat prioritate pietonilor au fost amendați și s-au ales cu suspendarea permisului de conducere.

Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 zile, riscând şi o sancţiune contravenţională de  4 – 5 puncte amendă (punctul amendă are o valoare de 145 lei).  Pentru pietoni sancțiunea este de 2 – 3 puncte amendă. 

 

Reguli de bază pentru pietoni

Traversarea se face perpendicular pe axul drumului, după o asigurare temeinică în ambele părţi. În lipsa indicatoarelor rutiere (trecere de pietoni sau semafor), chiar dacă în anumite locuri traversarea este permisă, pietonii nu au prioritate, astfel că trebuie să se asigure temeinic. Strada nu se trece în fugă, iar după coborârea din mijloacele de transport în comun traversarea este recomandată numai după plecarea acestora din staţie şi nu se face prin faţa sau spatele unor vehicule parcate pe stradă. Circulaţia pietonală se face doar pe trotuare sau, în lipsa acestora, pe poteci laterale sau cât mai aproape de marginea stângă a drumului.

Un alt amănunt important, pe drumurile cu două benzi pe sens, dacă un șofer oprește și dă prioritate, pietonul trebuie să se asigure că și şoferul de pe banda a doua l-a observat și are intenția de a opri. Multe accidente la trecerile de pietoni din municipiul Suceava au loc după scenariul amintit mai sus.

Copiii și vârstnicii sunt victime în cele mai multe accidente de acest gen. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii avertizează că aproape zilnic se înregistrează în județ accidente cu pietoni.
 Vizualizări articol: 1111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii avertizează că aproape zilnic se înregistrează în județ accidente cu pietoni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei