Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 167 (6877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Program prelungit la Serviciul de Paşapoarte Suceava pe tot parcursul lunii august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a emis un ordin prin care programul de lucru al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Suceava a fost prelungit în perioada 31 iulie – 31 august 2018. Mirela Adomnicăi a precizat că în toată această perioadă programul de lucru al acestei instituţii va fi până la ora 18:30. Adomnicăi a spus că la punctul mobil de lucru de la Rădăuţi, deschis miercurea, programul va fi cuprins între orele 8:00 şi 16:00, în loc de 9:00-15:00, cum este în prezent. Prefectul judeţului Suceava a spus că decizia de prelungire a programului de lucru la Serviciul de Paşapoarte Suceava a fost luată având în vedere cănumărul cetăţenilor care solicită paşapoarte în perioada menţionată este mai ridicat comparativ cu restul anului.

Mirela Adomnicăi a mai spus că începând din data de 20 iulie 2018, de la intrarea în vigoare a modificărilor aduse Legii nr. 248/ 2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Suceava ponderea paşapoartelor simple temporare eliberate este de maximum 18%, fiind preferată eliberarea paşaportului electronic, dată fiind mărirea termenului de valabilitate, de la 5 la 10 ani.

De precizat că potrivit noilor modificări legislative, paşapoartele simple temporare sunt eliberate doar în cazul unor situaţii de urgenţă, justificate cu documente, atunci când, din motive de sănătate, familiale sau profesionale este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea unui paşaport simplu electronic, în termen de cel mult trei zile. 

O altă noutate este obligativitatea purtării uniformei la ghişeele de relaţii cu publicul ale serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program prelungit la Serviciul de Paşapoarte Suceava pe tot parcursul lunii august.
 Vizualizări articol: 1751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program prelungit la Serviciul de Paşapoarte Suceava pe tot parcursul lunii august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei