Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 167 (6877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Guvernul a alocat suma de 1,468 milioane de lei pentru refacerea podului de la Doroteia, în oraşul Frasin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a anunţat că Executivul a aprobat alocarea sumei de 1,468 milioane de leipentru refacerea podului din beton peste râul Suha, din localitatea Doroteia, oraşul Frasin, afectat în urma unor fenomene hidrometeorologice periculoase produse încă din perioada 18-20 iulie 2016.

Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că în urma ploilor abundente din luna martie 2018, care au cauzat o viitură pe râul Suha, podul din beton Doroteia a suferit avarieri suplimentare faţă de anul 2016.

„Încă din luna martie 2018, Prefectura Judeţului Suceava a întreprins demersuri către Guvern pentru alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia acestuia, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru oraşul Frasin, pentru refacerea acestui pod”, a spus Adomnicăi. Ea a arătat că pe 20 iulie 2018, Prefectura Suceava a revenit cu o nouă solicitare de fonduri pentru refacerea podului de la Doroteia, fiind transmise Guvernului proiectul de hotărâre şi nota de fundamentare privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie. 

Mirela Adomnicăi a amintit că pe lângă suma pentru refacerea podului de la Doroteia, Guvernul României a aprobat şi alocarea sumei de 23,873 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţile naturale produse în judeţul Suceava.  Din această sumă, 2,142 milioane de lei sunt bani destinaţi Consiliului Judeţean Suceava, pentru reparaţii la drumuri judeţene, care se adaugă celor 5,483 milioane de lei aprobaţi la data de 12 iulie 2018. De asemenea, pentru refacerea digului de apă de la Berchişeşti s-a aprobat suma de 1,728 milioane de lei, alţi 984.000 de lei fiind aprobaţi pentru refacerea staţiei de tratare a apei potabile Baia 3 a municipiului Fălticeni. Diferenţa de bani este repartizată la 28 de unităţi teritorial-administrative din judeţul Suceava, pentru efectuarea lucrărilor de refacere a infrastructurii locale afectate în urma inundaţiilor, cu prioritate pentru refacere diguri, poduri, podeţe şi punţi pietonale, apărări de mal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a alocat suma de 1,468 milioane de lei pentru refacerea podului de la Doroteia, în oraşul Frasin.
 Vizualizări articol: 1374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a alocat suma de 1,468 milioane de lei pentru refacerea podului de la Doroteia, în oraşul Frasin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei