Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 166 (6876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Guvernul României a alocat aproape 24 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii din judeţ afectată de inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României a aprobat alocarea unei sume de 23,873 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţile naturale produse în judeţul Suceava. Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că din această sumă, 2,142 milioane de lei vor ajunge la Consiliul Judeţean Suceava, pentru reparaţii la drumuri judeţene. Mirela Adomnicăi a subliniat că suma se adaugă celor 5,483 de milioane de lei care au fost alocaţi anterior de Guvern pentru Consiliul Judeţean. „Astfel, pentru CJ Suceava  s-a aprobat întreaga sumă necesară refacerii drumurilor judeţene afectate de inundaţii”, a precizat prefectul judeţului.

Mirela Adomnicăi a adăugat că pentru refacerea digului de apă de la Berchişeşti s-a aprobat suma de  1,728 milioane de lei, iar alţi 984.000 de lei au fost alocaţi pentru refacerea Staţiei de tratare a apei potabile Baia 3.

„Restul banilor sunt repartizaţi unui număr de 28 unităţi teritorial-administrative din judeţul Suceava, pentru efectuarea lucrărilor de refacere a infrastructurii locale afectate în urma inundaţiilor, cu prioritate pentru refacere diguri, poduri, podeţe şi punţi pietonale, apărări de mal”, a explicat Mirela Adomnicăi. Ea a mai spus că la Prefectura Suceava se centralizează în continuare rapoartele operative transmise de primării şi se evaluează scriptic şi faptic, prin comisiile interinstituţionale care se deplasează în teren, pagubele produse de calamităţi începând cu data de 24 iulie 2018. Mirela Adomnicăi a afirmat că în baza acestora, Prefectura Suceava va întreprinde alte demersuri pentru obţinerea de fonduri de la Guvern.

 

Judeţul Suceava se află sub incidenţa unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată

Mirela Adomnicăi a reamintit că instituţia pe care o conduce a transmis  Guvernului mai multe proiecte de hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru judeţul Suceava, în vederea refacerii infrastructurii afectate de calamităţile naturale produse în lunile iunie-iulie 2018. 

Mirela Adomnicăi a declarat că printr-un proiect de Hotărâre de Guvern transmis săptămâna trecută, Prefectura Suceava a solicitat Guvernului încă 5,46 milioane de lei, pentru înlăturarea distrugerilor înregistrate în urma  fenomenelor meteo-hidrologice periculoase din ultima perioadă, care se adaugă celor 36,445 milioane de lei solicitaţi anterior Guvernului. 

De precizat că judeţul Suceava se află, în continuare, sub avertizare sub cod galben, în intervalul 25 iulie, ora 12:30 - 26 iulie, ora 23:00, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică  accentuată şi cantităţi importante de apă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul României a alocat aproape 24 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii din judeţ afectată de inundaţii.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul României a alocat aproape 24 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii din judeţ afectată de inundaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei