Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 166 (6876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Elevii scutiți de la orele de sport vor practica șahul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii scutiţi de efort la orele de educaţie fizică şi sport vor practica şahul, conform unei hotărâri a Ministerului Educației, inițiativa venind din partea  Federației Române de Șah.

Legat de acest aspect, ministrul Educației Naționale, prof. univ. Valentin Popa, a venit în întâmpinarea propunerii formulate de Federație precizând că: ,,Este un proiect pe care îl apreciez ca fiind extraordinar. Spun aceste cuvinte, deoarece sunt puțini cei care și-au pus problema ce fac elevii care sunt scutiți de la orele de educație fizică”.

Inițiativa a venit din partea lui Sorin Iacoban, președintele Federației Române de Șah, și Ionuț Dobronăuțeanu, președinte adjunct al Federației Europene de Șah, fiind continuată de ministerul de resort.

Pregătirea cadrelor didactice pentru orele de șah va fi făcută în colaborare cu Casa Corpului Didactic. Până în prezent, în țară un număr de 2.500 de profesori de educație fizică și sport au fost deja pregătiți în acest sens, prin intermediul programului intitulat „Educație prin șah”.

Tot în cadrul aceluiași proiect, 500 de școli din întreaga țară au primit 5.000 de seturi de șah, precum și manuale. Există deja programe școlare pentru primii doi ani de studiu aprobate de Ministerul Educației Naționale.

„Această iniţiativă vine în contextul Declaraţiei Parlamentului European nr. 50/2011 privind introducerea şahului în sistemele de învăţământ ale ţărilor membre. În România, acest lucru a fost implementat în primă fază prin emiterea a două ordine ale Ministrului Educaţiei din 2014”, a mai arătat Federația Română de Șah.

 

Donație pentru Suceava

La nivelul județului Suceava, nouă şcoli din judeţ au primit, în urmă cu aproape trei ani de zile, din partea Federaţiei Române de Şah, truse şi manuale de şah.

Donaţia federaţiei a constat în truse speciale pentru şah, care conţin, fiecare, 10 garnituri de piese, 10 table pliabile de şah, o tablă portabilă de demonstraţie, două manuale (pentru fiecare an de studiu), programa primilor doi ani de studiu.

Şcolile care au beneficiat de donație sunt: școlile gimnaziale „Ion Creangă” Suceava, Nr. 1 Gura Humorului, „Bogdan Vodă” Rădăuţi, Valea Moldovei, Râşca, Putna, Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

Potrivit proiectului „Educaţie prin şah”, „elevii vor avea ocazia să se familiarizeze cu tabla de şah, cu regulile de joc şi să decodifice semnificaţia semnelor convenţionale utilizate în partida de şah. Exerciţiile de interpretare, observaţia, simularea unor situaţii de joc, calculul unor variante de joc sunt etape pe care elevii le vor parcurge".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii scutiți de la orele de sport vor practica șahul.
 Vizualizări articol: 1231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii scutiți de la orele de sport vor practica șahul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei