Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 166 (6876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Consilierii judeţeni suceveni vor coordona o amplă campanie de ecologizare a cursurilor de apă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni suceveni vor coordona o amplă campanie de ecologizare a cursurilor de apă din judeţ, în special pentru curăţirea acestora de peturi. Propunerea a fost făcută de consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir, plecând de la întârzierile în finalizarea celor două gropi ecologice din judeţul Suceava, precizând că această situaţie a început să fie folosită ca o scuză „că nu suntem în stare să colectăm selectiv gunoaiele şi să avem o abordare decentă în această problemă”.

Dan Ioan Cuşnir a amintit faptul că toată lumea a putut să vadă dezastrul de la lacul Bicaz, care a fost acoperit de peturi. Cuşnir a precizat că lacul Bicaz este alimentat de râul Bistriţa, marea parte din cursul acestuia fiind pe teritoriul judeţului Suceava, de unde ar proveni şi o mare parte din peturile ajunse în lac. „Prin pasivitate, fiecare avem o anumită responsabilitate în această ruşine. Din acest motiv propun să începem să facem ceva, pentru că nu mai putem sta nepăsători. Propun să împărţim localităţile din judeţul Suceava la toţi consilierii şi fiecare dintre noi să vedem dacă există contracte de salubrizare şi unde sunt duse deşeurile”, a declarat consilierul PSD. El a subliniat că există situaţii în care primăriile spun că au astfel de contracte, însă nu duc nicăieri deşeurile colectate. „Sunt primari care consideră o normalitate să îngroape deşeurile sau să le depoziteze în albia minoră a râurilor, după care aşteaptă viiturile să le ia”, a atras atenţia Dan Ioan Cuşnir.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că este de acord cu propunerea făcută de consilierul Dan Ioan Cuşnir, solicitând comisiei de mediu a deliberativului judeţean să se implice în organizarea acestei acţiuni de ecologizare. Flutur a precizat că problemele cu peturile de pe cursurile de apă nu sunt doar pe râul Bistriţa, ci şi pe râurile Moldova şi Suceava. Gheorghe Flutur a propus ca la această campanie de ecologizare să participe şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, ONG-uri, primăriile, dar şi asociaţiile de turism. El a spus că întreaga acţiune va fi coordonată de Consiliul Judeţean Suceava.

La rândul său, consilierul PSD Gheorghe Apetrii consideră că deliberativul judeţean trebuie să militeze pentru ca la nivel naţional să se reglementeze faptul ca aceste sticle din plastic „să aibă o  valoare” la returnare astfel încât ele să nu mai fie aruncate. Gheorghe Apetrii consideră că astfel în câţiva ani s-ar rezolva problema peturilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii judeţeni suceveni vor coordona o amplă campanie de ecologizare a cursurilor de apă.
 Vizualizări articol: 1077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii judeţeni suceveni vor coordona o amplă campanie de ecologizare a cursurilor de apă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei