Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 165 (6875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate

Record de note de 10 la examenul de definitivat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Record de note maxime la proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ, testare obligatorie în cariera didactică.

Zece din cei peste 300 de profesori din judeţ care au susţinut proba scrisă, săptămâna trecută, au fost notaţi cu 10,rezultatele tezelor fiind făcute publice marţi, 24 iulie, pe www.definitivat.edu.ro.

La disciplina educaţie fizică şi sport, trei candidaţi au obţinut nota maximă: Vasile Costel Boca (Şcoala Gimnazială "Ion Creanga" Suceava), Andreea Gabriela Lazăr (Şcoala Gimnazială "Ştefan cel Mare" Putna), Cezar Marian Lucaci (Colegiul Naţional "Petru Rareş" Suceava).

Pentru educatori, au obţinut nota 10 candidatele Maria Lazăr (Grădiniţa cu Program Prelungit ”Sfântul Ioan Cel Nou de la Suceava” Suceava) şi Andreea-Mihaela Teleagă (Şcoala Gimnazială "I. G. Sbiera" Horodnic de Jos).

 Raluca Elena Cojoleancă (psihopedagogie specială), de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă "Sf. Andrei" Gura Humorului, a primit tot nota maximă. Tot cu 10 au fost evaluate şi tezele următorilor candidaţi: Oana Mihaela Buhă (asistenţă medicală generală) - Şcoala Postliceală Sanitară Suceava, Loredana Fulganu (limba germană) - Liceul Teoretic "Filadelfia" Suceava, Lăcrămioara Runcan (matematică) - Şcoala Gimnazială "Academician H. Mihăescu" Udeşti şi Elena Vasilica Secrieru (limba româna şi matematică, învăţământ primar în limba română) - Şcoala Gimnazială Nr. 3 Baia.

Pe 24 şi 25 iulie se înregistrează contestaţiile, între 25 şi 26 iulie are loc soluţionarea contestaţiilor, pe 27 iulie se afişează rezultatele finale.

 

Şapte medii de 10

Nota de la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puţin 8 pentru promovarea examenului. Inspecţiile la clasă, desfăşurate în prealabil, au o pondere de 30% din media finală.

Astfel, după aplicarea formulei de calcul al mediilor, şapte candidaţi au medii de 10, cu note maxime atât la proba scrisă, cât şi la inspecţii.

Potrivit insp. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, „112 medii sunt între 9 şi 9,99, iar 118 medii aparţin intervalului 8 - 8,99. 237 din cei 319 candidaţi au promovat, rata de reuşită fiind de 74,29%”.

51 de candidaţi au medii între 7 şi 7,99, 21 sunt între 6 şi 6,99, nouă medii sunt între 5 şi 5,99, iar o medie se situează între 4 şi 4,99.

Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

Reamintim că în judeţul Suceava, 319cadre didactice au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat. 30 de candidaţi au absentat de la examen, iar alţi 20 s-au retras la o oră de la primirea subiectelor.

 

Cele mai bune rezultate, în Gorj şi Dolj

Procentul de promovare (medii mai mari decât 8), de la nivel naţional, este de 75,75%, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Ponderea mediilor între 8 şi 10 este de peste 80% în judeţele Gorj (84%), Dolj (82%), Argeş (81,9%), Cluj (81,1%) şi în municipiul Bucureşti (80,54%). Spre deosebire de anii anteriori, în nici un judeţ nu s-a înregistrat o rată de promovare sub 50%. Rate relativ reduse se consemnează în judeţele Olt (64,9%), Călăraşi (63,5%), Vaslui (60,6%) şi Covasna (57,1%).Precizăm că în urma unor măsuri legislative operate în 2016, o persoană poate susţine proba scrisă de cel mult trei ori fără a plăti taxă. Ulterior, susţinerea examenului va fi condiţionată de achitarea unor taxe stabilite de Ministerul Educaţiei. De asemenea, persoanele care nu au promovat se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record de note de 10 la examenul de definitivat.
 Vizualizări articol: 2242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Record de note de 10 la examenul de definitivat4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei