Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 165 (6875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Recompensă

Excursie la Sankt Petersburg pentru copiii din Grupul de Cateheză al Bisericii „Sfântul Dumitru” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii din Grupul de Cateheză al Bisericii „Sfântul Dumitru” Suceava, coordonaţi de pr. Justinian-Remus Cojocar, au obţinut locul I la Concursul Naţional Cultural - Artistic „Unirea: libertate şi unitate” şi au fost recompensaţi de Asociaţia Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, de părinţi şi câţiva sponsori cu o excursie la Sankt Petersburg. Concursul a fost organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale. Pr. Justinian-Remus Cojocar ne-a spus că drumul până la Sankt Petersburg, împreună cu copiii merituoşi, a trecut prin Lvov, oraş în partea de sud-vest a Ucrainei. „Centrul istoric al oraşului este înscris în Patrimoniul UNESCO şi are în mijloc renumita Piaţă Ploshka Rynok. Catedralele vechi de 600 de ani şi arhitectura veche a clădirilor i-au încântat pe copii. Călătoria a continuat şi la Varşovia, unde s-a vizitat Palatul Regal şi Muzeul de Istorie al Poloniei. Centrul istoric, înscris de asemenea în Patrimoniul UNESCO, este o bijuterie arhitecturală medievală. Bisericile vechi şi Statuia lui Sigismund tronează de pe colină întreaga capitală”, a povestit coordonatorul grupului. Copiii au vizitat şi  Ţările Baltice. Riga, capitala Letoniei, are centrul istoric conservat excepţional şi este înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO. „După vizitarea bisericilor vechi, copiii s-au bucurat să cutreiere prin cea mai mare piaţă din Europa, care e în Riga. Punctul maxim de interes a fost piaţa de peşte, unde copiii au văzut multitudine de specii de peşti, caracatiţe, creveţi, icre de toate felurile. A urmat capitala Estoniei, Tallin, cu centru istoric vechi, de asemenea, pe lista Patrimoniului UNESCO”, declară părintele Justinian-Remus Cojocar.

 

Opt ani de activităţi cu copiii din Grupul de Cateheză

Elevii suceveni au petrecut trei zile excepţionale şi la Sankt Petersburg. Centrul istoric, în mijlocul căruia se află Piaţa Palatului, este tot în Patrimoniul UNESCO. Jumătate de zi copiii au vizitat Muzeul Ermitaj, unul dintre cele mai mari din lume. Peste 60.000 de piese sunt expuse în 1.000 de săli. Operele marilor Leonardo da Vinci, Michelangelo, Picasso, Rembrandt, Rubens au fost văzute pe viu de copii, care au făcut poze să le arate celor dragi unde au ajuns. Pe canalele râului Neva, copiii au mers într-o croazieră şi au admirat cele mai importante obiective turistice. „Catedralele ortodoxe vechi, împodobite cu picturi şi mozaic, atrag milioane de turişti anual. Copiii s-au închinat în Catedralele Sf. Isaac, Kazan (unde se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului), Hristos Mântuitorul Însângerat (locul unde a fost asasinat ţarul Alexandru al II-lea), Sf. Petru şi Pavel (unde se află mormintele ţarilor ruşi)”, a adăugat părintele Cojocar. Un loc deosebit de vizitat a fost şi Biserica din Cimitirul Smolensk, unde se află racla cu Moaştele Sfintei Xenia din Sankt Petersburg. Un alt loc special a fost Kronstadt, insula de lângă Sankt Petersburg, foarte aproape de Finlanda. „Aici, copiii s-au închinat în Biserica Sf. Nicolae, unde se află monumente ridicate în cinstea eroilor marinari ruşi. Pe malul Mării Baltice, mai exact în Golful Finlandei, flota rusească era impunătoare. Copiii au rămas impresionaţi. În ultima seară, în Sankt Petersburg, după promenada de rămas bun, copiii au mers la un spectacol de operă la vestita operă din Sankt Petersburg, unde sunt printre cei mai buni artişti din lume. Drumul de întoarcere a trecut pe la Pechory, la graniţa ruso-estoniană. Aici sunt grote cu Sfinte Moaşte. A fost o binecuvântare de la Dumnezeu să se ajungă şi aici”, a adăugat părintele coordonator. În decursul celor opt ani în care s-au simţit valoroşi şi au învăţat lucruri de folos pentru viaţă, copiii din Grupul de Cateheză al Bisericii „Sfântul Dumitru” Suceava au vizitat mănăstirile din Bucovina şi judeţul Neamţ, au escaladat Rarăul, Ceahlăul, au vizitat Ucraina cu Poceav şi Kiev, Scandinavia cu fiordurile, Europa Centrală. Anul acesta, după ce au primit în dar o excursie în Maramureş, a venit momentul descoperirii minunatului oraş Sankt Petersburg, pentru care întreg grupul este recunoscător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excursie la Sankt Petersburg pentru copiii din Grupul de Cateheză al Bisericii „Sfântul Dumitru” Suceava.
 Vizualizări articol: 1320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Excursie la Sankt Petersburg pentru copiii din Grupul de Cateheză al Bisericii „Sfântul Dumitru” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei