Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 163 (6873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Peste 100 de persoane au răspuns la apelul Dorna Medical de a dona sânge

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 100 dorneni au participat sâmbătă, 21 iulie 2018, la Vatra Dornei, la campania de donare de sânge inițiată de Dorna Medical și partenerii săi, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Suceava.

Inițiativa a avut un caracter stric civic, fiind deja o tradiție ca Dorna Medical să se implice anual în campanii de donare pentru a acoperi deficitul de sânge din spitalele din județul Suceava, în special, și din România, în general.

De precizat că prin intermediul acestei campanii umanitare, dr. Rodica Domnica Boca și Roman Boca, managerii Dorna Medical, precum și întreaga echipă, şi-au propus să sensibilizeze opinia publică în legătură cu nevoia acută de sânge existentă în spitale.

„Cei mai matinali” donatori s-au dovedit a fi cadrele unităților militare din municipiu, care au trecut pragul Laboratorului Dorna Medical încă de la ora 8:00 dimineața. În următoarele ore, zeci de oameni au venit să doneze sânge, chiar dacă nu toți s-au dovedit a fi eligibili.

Importanţa gestului umanitar pe care fiecare îl poate face în sprijinul semenului fără să îl coste nimic a fost subliniată și de reprezentanții Centrului de Transfuzie Suceava. Astfel, directorul Centrului de Transfuzie Suceava, Maria-Antoaneta Pilat, a subliniat faptul că situația din spitalele din județ, în ceea ce privește rezervele de sânge, era una critică, fiind aduse rezerve din Botoșani.

„În prezent, până acum două zile, am avut un stoc foarte mic de sânge care nu putea asigura necesarul de sânge pentru spitalele din județ. În ultimele două zile, au venit câțiva aparținători de-ai unei persoane internate în spital, un tânăr care a suferit un accident. Au fost aproximativ 25-30 de donatori pentru un singur pacient și din fericire au crescut stocul și au ajutat astfel și alți bolnavi”, a spus Maria-Antoneta Pilat. Ea a precizat că în urma campaniei organizate împreună cu Dorna Medical stocurile de sânge din județul Suceava s-au mărit și se va reuși asigurarea necesarului de sânge pentru cel puțin o săptămână. „Mulțumim Dorna Medical, este un colaborator vechi de-al nostru. De ani de zile noi organizăm campanii împreună, iar doamna doctor Rodica Domnica Boca ne asigură atât locație și sprijin, cât și promovare. De ani de zile, reușim să venim o dată sau de două ori pe an, sperăm într-o colaborare cât mai strânsă, și vom încerca să venim cât mai des aici, mai ales că populația din zonă este receptivă și dornică de a dona” , a spus directorul Centrului de Transfuzie Suceava. La finalul campaniei, echipa Dorna Medical a ținut să mulțumească tuturor donatorilor și colaboratorilor săi, anunțând că intenționează să continue tradiția organizării unor astfel de evenimente umanitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de persoane au răspuns la apelul Dorna Medical de a dona sânge.
 Vizualizări articol: 1512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 100 de persoane au răspuns la apelul Dorna Medical de a dona sânge5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei