Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 163 (6873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Impardonabil

Case ale unor oameni de afaceri sparte într-un ritm ameţitor în Suceava. Poliţia tace mâlc, iar hoţii îşi văd de treabă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un fenomen de-a dreptul îngrijorător se petrece de săptămâni bune în cartierul Burdujeni din Suceava sub ochii neputincioşi ai poliţiştilor. Casele mai multor persoane, în special oameni de afaceri, au fost călcate de hoţi, după un mod de operare aproape tras la indigo. Prejudiciile sunt şi ele, în cele mai multe cazuri, semnificative şi ajung până la circa 80.000 de euro în cazul unei persoane care are afaceri în Bazarul Suceava. Deşi cazurile se succed cu o viteză ameţitoare, poliţiştii par total depăşiţi de situaţie, asta în timp ce nemulţumirile şi temerile oamenilor care locuiesc în Burdujeni cresc de la o zi la alta.

 

Trei spargeri în decurs de numai o săptămână

Săptămâna trecută s-au produs mai multe furturi. Unul a avut loc spre finalul săptămânii, când hoţii au plecat cu 12.500 de euro, iar un altul la mijlocul săptămânii.

Mai precis, în noaptea de miercuri spre joi, profitând de faptul că omul de afaceri şi familia erau plecaţi în concediu, hoţii au dat lovitura. Mai întâi au întrerupt alimentarea cu energie electrică şi au aşteptat ca sistemul de supraveghere să devină ineficient. După ce s-au asigurat că nici o cameră de supraveghere nu mai funcţionează, au forţat două geamuri cu un levier, fără a reuşi să le distrugă.

În aceste condiţii, au distrus geamul întredeschis de la baie, loc prin care au intrat în casă şi au răvăşit-o în căutarea bunurilor de valoare. La final au plecat cu bani, bijuterii şi bunuri în valoare de peste 30.000 de euro.

Modul de operare arată că hoţii au studiat zona şi activitatea proprietarilor în detaliu şi au acţionat doar în momentul în care erau siguri că în locuinţă nu se află nimeni.

Un alt furt s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv 14 spre 15 iulie, la câteva locuinţe depărtare de spargerea descrisă mai sus.

Cu un tupeu maxim, hoţii au aşteptat întâlnirea din curtea unui om de afaceri, în care erau parcate 10 autovehicule. Totul s-a terminat în jurul orei 2.30, iar când proprietarii au ieşit, maşina unuia dintre musafiri, un BMW X5, avea geamul din dreapta spart, iar din interior lipseau bani şi bunuri în valoare de circa 2.500 de lei.

 

Oamenii sunt extrem de indignaţi de lipsa de reacţie a poliţiştilor

Tot în zona cartierului Burdujeni au fost sparte alte două locuinţe. Unul dintre cazuri s-a petrecut în urmă cu aproximativ o lună de zile prin acelaşi mod de operare: hoţii au forţat geamurile de termopan şi au reuşit să deschidă unul dintre ele, iar din interior au furat o sumă importantă de bani, circa 20.000 de euro. Şi în acest caz proprietarul nu se afla acasă în momentul spargerii.

În apropiere de această locuinţă a fost vizat şi un alt imobil. De acolo s-au furat bani şi bijuterii în valoare de circa 80.000 de euro.

Furturile cuprind şi alte zone din Burdujeni, iar prejudiciile sunt de la câteva mii de euro la câteva zeci de mii de euro.

De remarcat că hoţii fură bani şi bijuterii, în cele mai multe cazuri, şi evită să plece cu telefoane mobile sau alte bunuri care ar putea duce la identificarea lor.

O parte dintre păgubiţii cu care am reuşit să discutăm se arată indignaţi de lipsa de reacţie a Poliţiei, mai ales că spargerile se înmulţesc de la o zi la alta.

„Suntem speriaţi de această amploare a fenomenului. Mâine-poimâine vor ajunge să intre peste noi în casă şi să ne dea în cap. Cred că ne vom uni mai mulţi oameni şi vom merge să protestăm la poliţie. Nu se poate aşa ceva, parcă am fi în Vestul Sălbatic. Nu mai avem nici un fel de siguranţă”, a spus unul dintre păgubiţi.

 

O grupare organizată care merge la „punct ochit, punct lovit”

Se pare că păgubiţii au fost sfătuiţi chiar de către poliţiştii veniţi să cerceteze faptele să nu ia legătura cu presa pentru a anunţa aceste furturi. Este o cerere cel puţin ciudată, în condiţiile în care hoţii îşi fac de cap nestânjeniţi. Există chiar şi zvonuri care spun că hoţii ar avea sfătuitori în rândul unor avocaţi, ceea ce ar reprezenta o problemă suplimentară.

Cert este că ne aflăm în faţa unei grupări care acţionează extrem de organizat şi după ce filează victimele o perioadă mai lungă, atât în ceea ce priveşte programul, cât şi obiceiurile zilnice.

La fel de clar este că poliţiştii din Burdujeni sunt în faţa unei probleme extrem de serioase, căreia, deocamdată, nu-i găsesc calea de rezolvare.

La cum arată situaţia în acest moment, se pare că este vorba de un grup infracţional organizat, iar competenţa pentru soluţionare revine fie Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, fie Direcţiei Naţionale Anticorupţie, funcţie de persoanele care sunt implicate în furturile repetate din zona cartierului Burdujeni.

 

Furt de 300.000 de euro în urmă cu un an, la Zvoriştea

Recentele furturi vin la ceva mai mult de un an de la „tun” dat unui om de afaceri din Zvoriştea. Acesta a fost urmărit timp de mai multe săptămâni, iar la un moment dat, într-o duminică, când toţi membrii familiei erau la un botez, hoţii au acţionat. Au furat circa 300.000 de euro, bani din care nu s-a recuperat nici un leu. Cu ajutorul unei camere de supraveghere care aparţinea Primăriei Zvoriştea, au putut fi identificaţi doi suspecţi.

Sergiu Claudiu Polocoşeriu, în vârstă de 21 de ani, din Șcheia, cunoscut cu antecedente penale în materie de furturi, şi Marius Gabriel Habas, tot de 21 de ani, din Moara, au fost reţinuţi şi puşi sub acuzare pentru furtul de la Zvoriştea. Cei doi au fost eliberaţi ulterior, iar acum procesul pentru furtul de 300.000 de euro se derulează la Judecătoria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Case ale unor oameni de afaceri sparte într-un ritm ameţitor în Suceava. Poliţia tace mâlc, iar hoţii îşi văd de treabă.
 Vizualizări articol: 6775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Case ale unor oameni de afaceri sparte într-un ritm ameţitor în Suceava. Poliţia tace mâlc, iar hoţii îşi văd de treabă5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei