Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 161 (6871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Administraţia judeţeană va angaja o casă de avocatură pentru a rezolva probleme apărute în programul de gestionare a deşeurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava intenţionează să angajeze o casă de avocatură pentru a rezolva problemele apărute în derularea programului judeţean de gestionare a deşeurilor. Anunţul a fost făcut de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că în prima şedinţă a deliberativului va fi supus aprobării un proiect în acest sens.

Flutur a precizat că instituţia pe care o conduce va apela la această soluţie după ce Tribunalul Suceava a anulat Hotărârea de Consiliu Local Pojorâta Nr. 80 din 9 septembrie 2016 prin care s-a decis transferul către Consiliul Judeţean a suprafeţei de 9 hectare de teren pe care este construită groapa de gunoi de pe Mestecăniş. Soluţia judecătorilor suceveni nu este definitivă şi poate fi atacată de Consiliul Judeţean Suceava.

Trebuie spus că este pentru a doua oară când transferul acestei suprafeţe de teren este anulat de instanţele de judecată. O astfel de decizie a fost luată pentru prima dată de Curtea de Apel Cluj, în ianuarie 2016. La vremea respectivă magistraţii au motivat decizia prin faptul că au constatat că proiectul s-a realizat fără a se respecta condiţiile legale deoarece populaţia din zonele aflate în vecinătatea viitorului depozit ecologic de deşeuri nu a fost consultată de către beneficiari. În aceste condiţii, Curtea de Apel Cluj a admis recursul înaintat de mai mulţi cetăţeni din Valea Putnei şi Mestecăniş şi a dispus anularea Hotărârii de Consiliu Local nr. 64 emis în 9 august 2010 de deliberativul comunei Pojorâta, hotărâre prin care 9 hectare de teren au fost trecute în proprietatea Consiliului Judeţean Suceava. Prin aceeaşi hotărâre judecătorească, magistraţii au decis să acorde daune morale de 1 leu cetăţenilor care au înaintat acţiunea, suma solicitată de aceştia. După anulare, Consiliul Local Pojorâta a adoptată o altă hotărâre similară, în data de 9 septembrie 2016, care acum a fost anulată de magistraţii de la Tribunalul Suceava.

Gheorghe Flutur a precizat că după angajarea unei case de avocatură „trebuie să pregătim o apărare puternică” pentru a rezolva aceste probleme apărute în derularea proiectului de gestionare a deşeurilor, în cadrul căruia au fost construite două gropi ecologice de deşeuri, una la Moara şi una pe Mestecăniş.

Flutur a spus că la Mestecăniş sunt finalizate lucrările la groapa de gunoi. El a arătat că la groapa de gunoi de la Moara a fost depistată o fisură în conducta de evacuare a levigatului, iar în momentul de faţă se lucrează pentru remedierea acestei situaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administraţia judeţeană va angaja o casă de avocatură pentru a rezolva probleme apărute în programul de gestionare a deşeurilor.
 Vizualizări articol: 1550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administraţia judeţeană va angaja o casă de avocatură pentru a rezolva probleme apărute în programul de gestionare a deşeurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei