Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 160 (6870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Paradox ruşinos

Concurs de titularizare ratat după aproape 30 de ani la catedră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru mulţi dintre candidaţii de la concursul de titularizare din acest an, o experienţă bogată la catedră nu a însemnat neapărat o notă mare la examenul susţinut săptămâna trecută. Au fost şi rezultate bune, ba chiar o notă maximă, însă au fost şi candidaţi pe care examenul i-a prins total nepregătiţi, 132 dintre cei evaluaţi fiind notaţi cu calificative sub 5.

În unele cazuri, dascăli cu o experienţă de 19, 21, 23 sau 25 de ani în învăţământ au fost evaluaţi cu note mediocre care nu le oferă nici credibilitatea şi nici autoritatea de a pregăti elevii.

Cu o experienţă de 29 de ani în învăţământ, timp berechet pentru specializare şi perfecţionare, o candidată din Todireşti care a vizat un post titularizabil la limba engleză a obţinut la examenul scris nota 4,80. Candidata, care are şi gradul II în învăţământ, dovedeşte că o experienţă bogată la catedră nu este neapărat o garanţie a unor cunoştinţe temeinice.

Un alt candidat, din Dorna Candrenilor, are în spate 25 de ani în învăţământ, gradul I, însă la proba scrisă a examenului de săptămâna trecută figurează cu un  ruşinos 4,20.

Un alt candidat, pentru un post de educator, din Dolhasca, cu 19 ani experienţă în învăţământ, a obţinut 2,25 la proba scrisă. Și tot pentru un post în învăţământul preşcolar, o candidată cu 20 de ani la catedră, din Boroaia, a obţinut la proba scrisă a concursului nota 4,35.

Cu 21 de ani de experienţă în spate, un candidat pentru un post de maistru instructor - transporturi, cu definitivat, are 5,30 la proba de săptămâna trecută, ceea ce înseamnă că acesta va trebui să mai încerce pentru a prinde un post valabil pe o perioadă nedeterminată.

Cu gradul II şi cu 18 ani în învăţământ, la disciplina chimie, o candidată din Brodina are 2,25 la proba scrisă, iar un altul, din Fântânele, cu 17 ani experienţă, a fost notat cu nota 3.

Un alt exemplu este un candidat din Forăşti, care în ciuda experienţei de 17 ani, a bifat doar un 4,05, insuficient pentru un post titularizabil de învăţător.

Mai menţionăm cazul unui profesor din Frasin, cu 15 ani în învăţământ şi cu nota 2,95 la proba scrisă.

Desigur, exemplele nu se opresc aici, cazurile paradoxale în care profesori cu experienţă nu reuşesc să treacă de titularizare nefiind puţine la număr.

 

Pe 24 iulie vor fi afişate rezultatele finale

Reamintim că în judeţul Suceava, 607candidaţi care aspiră la o carieră didactică au susţinut, săptămâna trecută, proba scrisă a examenului de ocupare a posturilor din învăţământ.

247 de candidaţi au obţinut note peste 7, calificativ minim pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare). 227 dintre candidaţi au fost evaluaţi cu note între 5 şi 6,99, iar 132 de note au fost mai mici de 5. Proporţia notelor peste 5 este de 78,08%.

Nota obţinută la inspecţia specială la clasă, susţinută în prealabil, are o pondere de 25% în media de repartizare pe post. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţie. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs de titularizare ratat după aproape 30 de ani la catedră.
 Vizualizări articol: 2777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Concurs de titularizare ratat după aproape 30 de ani la catedră5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei