Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 158 (6868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Juniori

Un echipaj al Colegiului „Petru Rareș” a obținut locul I la Olimpiada Națională de dezbateri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un echipaj format din trei elevi din clasa a IX-a, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, s-a clasat pe locul I în cadrul Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică "Tinerii dezbat", care a avut loc la Piatra Neamț, între 9 și 14 iulie.

Echipa de juniori - Daria Havriliuc (clasa a IX-a B), Greta Reuț și George Găitan (ambii din clasa a IX-a E) - a jucat finala competiței cu echipa din Cluj, adjudecându-și prima poziție a clasamentului, în fruntea celor 44 de echipe calificate la etapa națională.

Elevii au fost pregătiți de prof. Ileana Boteanu, coordonatoarea  Clubului de Dezbateri Academice a colegiului.

Fiecare dezbatere a presupus o confruntare pe o anumită temă, între două echipe, pro şi contra, şi un arbitru care a decis care parte a fost mai convingătoare.

Temele propuse pentru echipele începătoare („moțiuni” în limbajul dezbaterilor) au fost provocatoare și de actualitate: „Acest Parlamentsusține caracterul opțional al temelor pentru acasă”, „Acest Parlament ar interzice comercializarea produselor de tip fast-food către minori” și „Acest Parlament ar introduce măsuri de toleranță zero pentru fenomene de tip bullying în școli.”

„Felicitări pentru munca și talentul cu care v-ați reprezentat liceul și județul, pentru seriozitatea și pasiunea dovedite de-a lungul întregii competiții! Pentru ca ați demonstrat că sunteți cei mai buni, că veți fi liderii societății de mâine, că veți ști să luptați pentru o lume mai bună!”, le-a transmis prof. Ileana Boteanu învingătorilor.

Aproape 300 de elevi și 131 de profesori au participat la evenimentul de la Piatra Neamț.

Concursul național „Tinerii dezbat” a fost lansat de Ministerul Educației Naționale în anul 2010, într-un parteneriat public-privat în promovarea dezbaterilor academice în mediul școlar, după un format acreditat la nivel internațional. Ulterior a fost promovat la statutul de olimpiadă.

Potrivit organizatorilor, "<Tinerii dezbat> este o olimpiadă a înțelegerii și promovării valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercițiu al unei atitudini deschise către diferențe sociale, etnice și de gen".

Spre deosebire de majoritatea competițiilor de dezbateri, „Tinerii dezbat” se concentrează pe discutarea temelor de imediat interes pentru elevi și profesori sau a unor problematici cu care aceștia se confruntă în viața de zi cu zi. Olimpiada se adresează elevilor de liceu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un echipaj al Colegiului „Petru Rareș” a obținut locul I la Olimpiada Națională de dezbateri.
 Vizualizări articol: 1664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un echipaj al Colegiului „Petru Rareș” a obținut locul I la Olimpiada Națională de dezbateri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjiturele ”Frau Brunhilde” (reţeta veche) Pentru prăjiturelele tăiate cu diferite forme, care se servesc decorate sau simple de Crăciun, abundă reţetele peste tot. Acesta este însă o variantă foarte veche, care garantează că steluţele şi brăduleţii din aluat vor fi incredibil de fini... Citeşte