Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 158 (6868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Fonduri europene

Proiect dedicat perfecţionării cadrelor didactice din 14 şcoli, demarat de Inspectoratul Şcolar Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 300 de cadre didactice din 14 unităţi şcolare din judeţ vor beneficia de programe de formare, de dezvoltare a competenţelor, schimburi de bune practici, burse şi premii prin intermediul unui proiect european, demarat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava. 

Proiectul are o durată de 30 de luni şi are un buget de peste 1.400.000 de euro.

Acesta va fi implementat la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, Liceul Tehnologic Cajvana, şcolile gimnaziale: Siminicea, "Grigore Ghica Voievod" Suceava, "Ion Barbir" Capu Câmpului, "Gheorghe Popadiuc" Rădăuţi, ”Dimitrie Pacurariu” Şcheia, Nr. 2 Iaslovaţ, "Mihai Eminescu” Băneşti - Fântânele, "Ciprian Porumbescu" Ciprian Porumbescu, ”Constantin Morariu” Pătrăuţi, Burla, "Mihail Sadoveanu" Grăniceşti, Grădiniţa cu Program Normal Nr.1 Cajvana.

Grupul ţintă al proiectului cuprinde 310 persoane, dintre care 280 de cadre didactice şi personal de sprijin şi 30 de membri ai echipelor manageriale.

Prin proiect, 240 de cadre didactice vor participa la programele de formare acreditate: „Multimedia în educaţie”, „Comunicare, negociere, mediere”, „Medierea conflictelor în mediul şcolar”, „Creativitate şi inovare în procesul instructiv-educativ”, “Parteneriatul educativ şcoală – familie – comunitate”.

40 de cadre didactice vor urma programul de formare acreditat “Comunicare în limba engleză”, iar cei 30 membri ai echipelor manageriale din şcolile ţintă vor parcurge cursurile programelor de formare acreditate “Managementul instituţiilor educaţionale” şi “Medierea conflictelor în mediul şcolar”.

Activităţile şi rezultatele aşteptate vizează: dezvoltarea competenţelor a 280 de cadre didactice/ personal de sprijin şi 30 de membri ai echipelor manageriale; participarea a 18 cadre didactice la schimbul de bune practici şi dezvoltarea unei reţele transnaţionale de profesionişti din sistemul de învăţământ, în Italia; dezvoltarea şi implementarea în cele 14 şcoli ţintă a unei aplicaţii educaţionale privind reducerea absenteismului; reducerea abandonului şcolar; stimularea resurselor umane calificate prin acordarea a 50 de burse pentru persoanele din grupul ţintă care cresc rata de frecvenţă şcolară a copiilor aflaţi în situaţii de risc; 50 de premii pentru persoane care promovează principiul de educaţie incluzivă în şcolile ţintă; 280 de subvenţii de stagii de practică pentru cadrele didactice care participă la o formă de formare continuă/ instruire etc.

Conferinţa de lansare a proiectului „E-PROFI  – Educaţie prin PROgrame inovative de formare Inovative pentru resurse umane calificate şi motivate în judeţul Suceava” a avut loc vineri, 13 iulie, la sediul IŞJ Suceava, cu participarea reprezentanţilor instituţiei, a celor din cadrul şcolilor implicate în proiect, a responsabililor de proiect.

Manager de proiect este insp. Lidia Acostoaie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect dedicat perfecţionării cadrelor didactice din 14 şcoli, demarat de Inspectoratul Şcolar Suceava.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect dedicat perfecţionării cadrelor didactice din 14 şcoli, demarat de Inspectoratul Şcolar Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjiturele ”Frau Brunhilde” (reţeta veche) Pentru prăjiturelele tăiate cu diferite forme, care se servesc decorate sau simple de Crăciun, abundă reţetele peste tot. Acesta este însă o variantă foarte veche, care garantează că steluţele şi brăduleţii din aluat vor fi incredibil de fini... Citeşte