Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 158 (6868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Eveniment științific

Bursele Schweighofer pentru studenții facultăților de silvicultură și ingineria lemnului – final de ediție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediția din acest an a burselor Schweighofer pentru studenții facultăților de silvicultură și ingineria lemnului, cărora le-au fost oferite 24 de burse a câte 8000 de lei fiecare, a ajuns la final.

În acest weekend, la Cluj-Napoca s-a desfășurat colocviul în care bursierii și-au prezentat rezultatele cercetărilor științifice din anul universitar 2017-2018, complexitatea acestora și dezbaterile care au urmat configurând un eveniment științific de excepție.

În noua și moderna clădire a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, studenții și masteranzii facultăților de profil din trei universități cu tradiție - universitatea gazdă, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea „Transilvania” din Brașov - au prezentat profesorilor și specialiștilor din industria lemnului viziunea lor despre teme de actualitate și cu potențial impact asupra sectorului forestier și de industrie a lemnului. Noutățile tehnologice din industrie și prezentarea de produse inovatoare din lemn au constituit subiecte pentru dezbateri, iar prezentările despre evoluții ale pieței, cerințe de sustenabilitate și reglementări specifice au iscat discuții deosebit de interesante.

„Dorim să transmitem și tinerelor generații de specialiști pasiunea noastră pentru lemn, cel mai nobil și valoros material, o resursă regenerabilă și sustenabilă. Suntem o companie care inovează permanent, găsim cele mai bune soluții, creăm produse și servicii noi, iar cooptarea studenților cu rezultate academice deosebite este crucială pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România. E o mândrie pentru noi să vedem o parte dintre cei mai buni studenți ai unei generații ce are un potențial extraordinar de a îmbunătăți și a duce inovații în sectorul forestier”, a declarat ing. Vasile Varvaroi, director de achiziții Holzindustrie Schweighofer, coordonatorul programului Bursele Schweighofer.

„Salutăm întotdeauna implicarea mediului de afaceri în procesul educaţional. Astfel, apare o legătură directă extrem de necesară între teoria predată studenților și practica producţiei. De aceea, ne bucurăm de proiectul Bursele Schweighofer şi sperăm să fie un exemplu şi pentru alți agenți economici din acest sector industrial tradițional și important al României” – a precizat prof. univ. dr. Ioan Tăut, director adjunct Departamentul II Silvicultură, USAMV Cluj-Napoca.

„Temele abordate au fost foarte interesante și ne-a bucurat interesul din partea studenților pentru abordarea și analiza unor teme deloc facile pentru nivelul de pregătire universitară, dar mai ales pentru lipsa de practică care în momentul de față este o mare problemă a studiilor universitare. De cele mai multe ori, studentul când este angajat de firme din domeniul forestier, indiferent că este la o firmă de exploatare, industrializare sau ocol silvic, în primii ani se loveşte de lipsa de practică. Iar această iniţiativă a burselor Schweighofer îi pregăteşte într-o anumită măsură pentru partea practică şi îi încurajează pentru o abordare practică a studiilor şi informaţiilor dobândite pe timpul facultăţii” – a menționat reprezentantul din partea Asociației Forestierilor din România – ASFOR, prezent la eveniment.

Lider european în industria prelucrării lemnului, Holzindustrie Schweighofer crede că pasiunea pentru lemn trebuie cultivată în rândul generațiilor tinere pentru dezvoltarea sectorului către performanță și o gestionare sustenabilă a singurei resurse regenerabile, pădurea. Programele de burse răspund acestei viziuni și oferă experiențe formatoare – academice și nu numai – elevilor și studenților care doresc să aprofundeze cunoașterea unei industrii vitale în secolul XXI.

În anul universitar 2017-2018 au fost oferite 24 de burse a câte 8000 de lei fiecare, împărțite în mod egal către studenți și masteranzi de la patru facultăți prestigioase din țară:

  • Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere: Florin Beleaua, Adrian Florea, Maria Iorga, Mădălin-Andrei Nicolae, Mihai Bratu, Gabriel-Nicolae Dogaru;
  • Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Ingineria Lemnului: Dragoș Muntean și Dan-Alin Cristea, Andreea Zărăchescu, Ruxandra Nedelcu, Alexandru Pavel și Dan Baraboi;
  • Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Facultatea de Horticultură, secția de Silvicultură: Liviu-Gabriel Ciceu, Paul-Andrei Moldovan, Vlad Todorescu, Dragoș-Călin Zaharia, Anamaria Iuga și Steluța-Maria Sîngeorzan;
  • Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Silvicultură: Eduard-Titi Andronache, Cosmin-Marian Barbă, Ilarie Leșan, Marian-Ionuț Știrbu, Mihai-Alexandru Corjin și Alin-Andrei Dănilă.

Pe lângă programul de burse adresat studenților, implicarea Holzindustrie Schweighofer în domeniul educației include programul de învățământ profesional de la Colegiul Tehnic „Gr. Cobălcescu” din Moinești (burse de studiu pentru 28 de elevi și practică de specialitate în unitățile companiei), dotarea laboratoarelor universitare precum și renovarea și modernizarea școlilor, grădinițelor și altor instituții educaționale în zonele în care operează unități de producție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursele Schweighofer pentru studenții facultăților de silvicultură și ingineria lemnului – final de ediție.
 Vizualizări articol: 1436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Bursele Schweighofer pentru studenții facultăților de silvicultură și ingineria lemnului – final de ediție3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjiturele ”Frau Brunhilde” (reţeta veche) Pentru prăjiturelele tăiate cu diferite forme, care se servesc decorate sau simple de Crăciun, abundă reţetele peste tot. Acesta este însă o variantă foarte veche, care garantează că steluţele şi brăduleţii din aluat vor fi incredibil de fini... Citeşte