Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 158 (6868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asistenţă socială

18 cămine pentru persoane vârstnice, verificate de două comisii la ordinul prefectului judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

18 cămine pentru persoane vârstnice au fost verificate, în perioada 20 iunie – 13 iulie, de două comisii mixte la ordinul prefectului judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi. Raportul comisiilor mixte numite prin ordin de prefect pentru a verifica legalitatea funcţionării căminelor de bătrâni din judeţul Suceava arată că, de la controlul de anul trecut, „s-au făcut paşi importanţi în ce priveşte acreditarea, obţinerea licenţei de funcţionare, autorizarea sanitară şi sanitar veterinară”.

Din cele 18 obiective de asistenţă socială pentru persoane vârstnice verificate, 11 sunt în administrarea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, patru unităţi sunt în administrarea primăriilor şi consiliilor locale din Rădăuţi, Solca, Siret, Vatra Dornei, iar trei unităţi sunt în administrarea unor ONG-uri cu domeniu de activitate umanitar. Cele două comisii care au efectuat verificările în teren au fost formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului - Judeţul Suceava, ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava, ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al Judeţului Suceava, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

 

Opt unităţi ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor nu deţin autorizare ISU

Potrivit raportului comisiilor respective, şapte dintre căminele aflate în administrarea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor deţin certificatul de acreditare eliberat de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, iar patru unităţi sunt în curs de acreditare. Totodată, două unităţi deţin licenţă provizorie de funcţionare pentru serviciul social, şapte au depus documentaţia în vederea obţinerii licenţei de funcţionare pentru serviciul social, iar două unităţi nu au întreprins demersuri în acest sens. Opt dintre căminele de bătrâni ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor nu deţin autorizaţia sanitară de funcţionare. Doar trei dintre ele sunt autorizate sanitar. Cinci dintre unităţile Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor verificate nu deţin document de înregistrare sanitar - veterinară, patru unităţi deţin autorizaţia sanitar-veterinară, iar două unităţi ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor asigură hrana beneficiarilor prin contracte de catering, conform legislaţiei în vigoare. Referitor la autorizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, opt unităţi ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu, o unitate deţine documentul respectiv, iar două unităţi dintre acestea au autorizaţia ISU, însă aceasta nu este însoţită de „documentaţia vizată spre neschimbare ce a stat la baza emiterii acesteia”.

 

Nereguli

La cele 11 unităţi de asistenţă socială pentru persoane vârstnice ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor nu au fost identificate probleme deosebite care să intre sub incidenţa legislaţiei muncii. Toate cele şapte cămine aflate în administrarea unor primării şi ONG-uri sunt autorizate sanitar şi sanitar-veterinar. Cele patru unităţi de asistenţă socială pentru persoane vârstnice aflate în administrarea primăriilor şi consiliilor locale din Rădăuţi, Solca, Siret şi Vatra Dornei, precum şi cele trei unităţi aflate în administrarea organizaţiilor neguvernamentale deţin certificatul de acreditare eliberat de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Referitor la licenţa de funcţionare pentru serviciul social, aceasta există doar la unitatea de profil din Vatra Dornei, iar două unităţi sunt în curs de licenţiere. La Căminul pentru persoane vârstnice Solca, care aparţine de Primăria oraşului Solca, licenţa de funcţionare provizorie, emisă pe 17 iunie 2016, a fost retrasă din cauza lipsei autorizaţiei de securitate la incendiu. Reprezentanţii Biroului de presă al Instituţiei Prefectului - Judeţul Suceava transmit că cele trei cămine de bătrâni în aflate în administrarea unor ONG-uri au licenţă de funcţionare pentru serviciul social. Toate cele şapte cămine aflate în administrarea unor primării şi ONG-uri au obţinut autorizaţiile sanitare şi sanitar-veterinare. „Doar Căminul de bătrâni din Vatra Dornei deţine autorizaţie de securitate la incendiu, din cele patru unităţi aflate în administrarea primăriilor şi consiliilor locale. Unităţile aflate în administrarea primăriilor oraşelor Solca şi Siret au fost puse în funcţiune fără a se solicita obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, iar unitatea aflată în administrarea Primăriei Rădăuţi nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, însă are avizul de securitate la incendiu emis în baza proiectului de execuţie”, se precizează în raportul Prefecturii.

 

Recomandări, măsuri, monitorizare

Cele trei unităţi aflate în administrarea organizaţiilor neguvernamentale umanitare au autorizaţie ISU. La trei din unităţile aflate în administrarea primăriilor nu au fost identificate probleme deosebite care să intre sub incidenţa legislaţiei din domeniul muncii. În schimb, la Căminul pentru persoane vârstnice din Rădăuţi nu s-a făcut dovada iniţierii de negocieri colective în vederea încheierii contractului colectiv de muncă. S-a mai constatat că acolo nu s-a acordat un spor la salariu pentru repausul săptămânal în alte zile decât sâmbăta şi duminica. În aceeaşi situaţie se află una dintre unităţile aflate în administrarea ONG-urilor, respectiv la Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice Suceviţa. „Reprezentanţii celor două comisii de control au făcut recomandări administratorilor unităţilor de asistenţă socială controlate, potrivit competenţelor de aplicare a legislaţiei pe fiecare domeniu vizat, stabilind măsuri cu termene de finalizare care vor fi atent monitorizate, în continuare, de către Instituţia Prefectului”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18 cămine pentru persoane vârstnice, verificate de două comisii la ordinul prefectului judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 1616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
18 cămine pentru persoane vârstnice, verificate de două comisii la ordinul prefectului judeţului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjiturele ”Frau Brunhilde” (reţeta veche) Pentru prăjiturelele tăiate cu diferite forme, care se servesc decorate sau simple de Crăciun, abundă reţetele peste tot. Acesta este însă o variantă foarte veche, care garantează că steluţele şi brăduleţii din aluat vor fi incredibil de fini... Citeşte